По примера на кинохита „Здрач” и нашият вампиряса и ще се превърне в кръвопиеца Влад Цепеш.

Звездата от „Под прикритие” отдавна е доказал, че може да изиграе всичко, но в проекта на Мила Искренова с работното заглавие „Дракула” ще се пробва в нова форма - танцов театър.

„Това няма да е мюзикъл, въпреки че актьорите не само ще играят, но ще танцуват и ще пеят”, поясни известната хореографка и добави, че Донков няма да извисява глас на запис, а на живо.

Главен обект на неговите желания ще бъде девойка, за чиято роля засега се спряга името на Биляна Петринска. „Спрели сме се на нея, защото отговаря на нашите изисквания - може не само да пее много добре и да танцува, но е и изключително секси. А нейната героиня е хиперсексуална”, допълни Искренова пред в. "Монитор".

Танцовият проект „Дракула” няма нищо общо с романа и с популярните легенди за влашкия владетел. Това ще бъде социална интерпретация на мита, показваща как цивилизацията изпива кръвта на хората и обезкръвява човека, като непрекъснато го експлоатира. Любовта пък е превърната в метод за консумация. Затова Дракула, който ще изпие кръвта на безброй хора, ще има много лица. В пътуване през времето той приема образа на аристократ, сериен убиец, политик, журналист и чиновник.

„Дракула” е съвместен проект с балет „Арабеск” и се очаква да излезе на сцената през 2012 г., ако екипът намери финансиране. Писателката Милена Фучеджиева пише текста към него, името на композитора засега не се съобщава.
.