Конрад Мъри, лекарят на Майкъл Джексън, който миналата седмица беше признат за виновен в непредумишлено убийство, е изпаднал в депресия и има мисли за самоубийство.

Мъри е заявил на свои посетители в затвора, където изчаква присъдата си, която ще бъде обявена на 29 ноември, че не иска да живее повече, след изживяния стрес по време на процеса, съобщи Music Rooms, пише inews.bg.

За идеите за самоубийство на лекаря са научили бившата му приятелка Никол Алварез, бодигардът на Мъри, както и юридическият му екип.

Адвокатът на лекаря обаче отрече суицидните наклонности на Мъри, като изтъкна, че той просто е в стрес заради факта, че е в затвора, както и, че тъжи за загубата на Майкъл Джексън.

Властите в затвора отказаха да коментират здравословното състояние на затворника:

"Не можем да кажем нищо за здравословното състояние на Мъри по редица причини. Той е отделен от останалите затворници и това е с цел неговата собствена сигурност."

Самият Конрад Мъри заяви, че не се чувства виновен за смъртта на Краля на попа и даже сподели, че се чувства измамен и предаден от него относно задълженията му като негов личен лекар.

Във филма "Мъжът, който уби Майкъл Джексън", излъчен по британския канал Channel 4, Мъри, който започва да работи за певеца през пролетта на 2009 г., заяви:

"Наех се да се грижа за здрав мъж, който ме увери, че е добре, и че само трябва да наблюдавам децата му в случай че се разболеят и да ги съветвам как да се хранят по-здравословно. В момента, в който отидох там обаче, попаднах в капан. Не мисля, че е имал съзнателното намерение да ми навреди, но смятам, че чрез изключително силното си настояване да съм до него, ме предаде".