Звездното холивудско нашествие към България продължава.

След като за снимките на „Непобедимите 2” в София се изсипаха най-елитните екшън актьори, сега е ред на легендата Робърт Редфорд.

75-годишният синеок сексимвол на няколко поколения пристига у нас догодина за следващото издание на фестивала за независимо кино So Independent.

Новината съобщи дизайнерката Калина Иванов, която за последно е работила с Редфорд във филма „Конспираторът” (2010), където той е режисьор.

Именно с показването на тази лента беше открито настоящото издание на фестивала So Independent в София. По този повод у нас долетяха продуцентът Пер Саари, критикът Кенет Тюран и сценаристът на „Конспираторът” Джеймс Соломон.

Калина Иванов се запознава с Редфорд през 1993-а, когато той режисира превърналия се в класика филм “Повелителят на конете”. Това е третата й професионална среща с актьора. За да спечели обаче правото да работи отново с холивудската легенда, Калина се явява на конкурс.

*Калина Иванов заедно с Робърт Редфорд на снимачната площадка на „Конспираторът”

“Причината да ми даде работата не е, защото се познаваме. Имаше конкурс. Спечелих мястото с идеите си. Редфорд е учил история на изкуството, искал е да бъде художник. Когато видя, че мога да превърна идеите си в рисунки, веднага се сближихме. Той много обича да мисли чрез визията. И в момента си кореспондираме, той е най-интелигентният човек, с когото съм работила”, каза Калина.

Редфорд, който за пореден път сяда в режисьорския стол за “Конспираторът” с Джеймс Макавой, Робин Райт, Кевин Клайн, за малко да дойде в София още за тазгодишното издание на фестивала. Той обаче отказал визитата, защото в момента усилено работи в Канада по нов проект, в който е не само е режисьор, но и актьор.

Източник: monitor.bg