Днес в 14:45 часа с редовен полет на националния превозвач „България Еър“ замина Мис България Ваня Пенева за Лондон.

Най-красивата българка за 2011 година ще вземе участие в Световния конкурс за красота „Мис Свят“, който ще се проведе от 19 октомври до 6 ноември в Обединеното Кралство. „Мис България“ беше подготвена от квалифицирани хореографи, треньори, стилисти и имиджмейкъри за участието в тази тежка надпревара.

Самата тя сподели преди да замине: „Вярвам, че се представя добре, защото заедно с моите продуценти от !no frame media положихме доста усилия за да съм подготвена за конкурса. Надявам се, да се върна ако не с корона, то да съм в първата десятка“.

Отпътуването на Ваня Пенева за Лондон е благодарение на подкрепата на вестник „Стандарт“, а красавицата замина с два голями куфари пълни с прекрасни тоалетите. За стайлинга по време на конкурса се е погрижила българската дизайнерка София Борисова за „Романтика Фешън“.

София Борисова лично уши две рокли с които Ваня ще се яви на финала на Мис Свят, а през цялото време на конкурса ще бъде облечена с 16 рокли от колекцията на известната дизайнерка.

Ваня Пенева ще вземе участие във всички вътрешни конкурси по време на провеждането на Мис Свят, като е подготвила хореография, както с традиционни и така и със съвременни танци. За традиционното шоу Ваня Пенева има две красиви български носии – една родопска и една неутрална, като регион на страната.

И двете носии са подарък от талантливите смолянски майстори Бозов Стил.
Дано всички българи да стискат палци на Ваня на 6 ноември 2011г, когато ще се проведе заключителния финал на конкурса Мис Свят в Еърлс Корт и Олимпиа в Лондон.