Той е един от най-популярните тв водещи и продуценти заедно с колегата си Иван Христов, с когото имат продуцентска компания - “Междинна станция”.

Роден е на 8 юни 1979 г. и е завършил телевизионна журналистика в СУ “Климент Охридски”.

Син е на един от най-големите хорови диригенти у нас Васил Арнаудов.

С Иван работят заедно от 1998 г., а са приятели от малки. Били са съученици в столичното 22-ро СОУ. Започват да се занимават с телевизия още от 1998 г., когато правят предаванията “Сблъсък” и “Междинна станция” по кабелната тв “Ден”.

След време ги забелязват от Би Ти Ви и ги привличат там. След няколко тв сезона, в които водят големи продукции като “Мюзик айдъл” и правят свои предавания, се преместват в Нова тв, пише 24chasa.bg.

- Г-н Арнаудов, не сте в синини и отоци, както се очаква от рекламата за новото ви предаване. Само сте поотслабнали. Какво е новото ви шоу?
- Притеснявахме се, че профилът му е малко по-мъжки. Всички продуценти в България сме се учили, че телевизия се прави главно за жени. Това за нас с Иван е било личен проблем, защото категорично ние сме по-харесвани от мъжете зрители.

Може би защото сме по-груби, по-арогантни. На по-възрастните жени им идваме малко по-хард. Оказа се, че това предаване по Pro7 - една от най-гледаните телевизии в Германия, прави огромен пазарен дял. А и много жени го гледали, което ни успокои.

- Какво ще се случва в “Разбий Иван и Андрей”?
- Във всеки брой ще има 11 кръга, в които са смесени класически спортни игри - футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика с висок скок, триатлон с тичане и каране на колело. Всичко това се случва на едно място - в студиото и пред него, и е доста трудно за осъществяване, защото реално целият декор се сменя за всяка игра. Освен това има игри за издръжливост - лицеви опори, коремни преси, висене на халки, игри за сила - вдигане на тежести. Екстремни игри - с автомобили, картинг. Има и идиотски игри - доене на крава, сумо. Също и такива, свързани със сензитивност - обоняние, зрение, запомняне на предмети, вкусови рецептори, всякакви игри за сръчност. Ще има и класически куиз тип “Стани богат”. Тези 11 кръга ще минават в рамките на 2 часа. Това е хубавото на тази игра - нищо не може да ти писне, защото има голямо разнообразие.

- Двамата с Иван ли ще се състезавате?
- Единият води предаването, другият се състезава срещу зрител. Който ни бие, получава кола. Ще се излъчва всеки понеделник от 20 часа. Този формат е едно от малкото неща, които не са правени у нас.

- Ако вие или Иван победите, какво получавате?
- Нищо. Борим се за малкото ни останала чест и да ни е успешно предаването.

- Вие двамата не сте спортисти, как ще се справяте?
- Никъде по света играчите не са спортисти. Малко нескромно звучи, но навсякъде този, който се състезава от едната страна, е сред най-големите тв звезди в съответната държава. Щефан Рап - водещият в Германия, категорично е най-голямата звезда там. Води вечерно шоу от много време. Мога да го сравня със Слави.

Ние не познаваме претендентите, не знаем кои са избрани. Вито (Витомир Саръиванов, главен редактор на шоуто - б.р.) държеше да не ги виждаме. Между тях има хора с интересна биография, някои спортуват за удоволствие, други са професионални спортисти, трети са много начетени. Има редакторски екип, който например няма да сложи сумо в игрите, ако се яви сумист. Ще сме сравнително равнопоставени.

- Предаването вид обезщетение ли е за вас, след като свалиха “Шоуто на Иван и Андрей”?
- Това е общото ни много трудно решение с телевизията как да намерим нещо, което да ни даде възможност да си починем от тези 2 години - много трудни и тежки за нас. Да отдъхнем от злободневните теми, от интервютата с гости. От друга страна, да направим шоу, което е по-голямо като мащаб, сложност, цена. Това е промяна, от която двамата като водещи имахме голяма нужда. Тези 2 години не бяха най-приятното изживяване за нас чисто професионално. Много от нещата не станаха такива, каквито ги мислехме.

- Някой ви попречи или вие не се справихте?
- Въпреки огромните усилия, които полагахме, не се получаваше този ефект, който искахме. Не си направихме правилно сметката какво се изисква, за да успеем в такова предаване. Вината е основно у мен и Иван. Всекидневно токшоу не може да се изгради само върху две лица. Трябва да имаш голям отбор пред камерата, не говоря за екипа зад кулисите. Отбор от поне 10-ина души, а не двама, които се опитват всяка вечер само със своята енергия да правят нещо. В единственото шоу, което се задържа дълго на екрана - на Слави, 50 процента от предаването не се опират само на водещия. В някои вечери той разчита даже основно на другите си лица. Ние просто се преуморихме.

- Много го искахте това шоу, когато започвахте.
- Да, но не знаехме с какво се захващаме. Може би след време, след като си починем и ако подходим по съвсем друг начин, бихме се върнали към подобно нещо.

Сега сме много щастливи от това, което ще правим. “Станция Нова” е 9 часа всяка седмица, така че знаем колко е трудно в тази малка държава да трябва да показваш постоянно интересни хора. Малко са и интересните теми. Много хора се обиждат, толкова много врагове си спечелихме с “Шоуто на Иван и Андрей”. Отгоре на всичкото ние сме царе на това хора, против които нямаме нищо, да смятат, че ги мразим и съответно да ни мразят. Шоуто се оказа изморителна, тежка и неблагодарна работа. Обаче пък придобихме безценен опит, който ще ни помогне не само в телевизията, въобще в живота.

- Защо отслабнахте и сте доста по-мускулест?
- Всеки ден тренирам заради новото предаване, много приятно ми се отразява, въпреки че вече малко ми писна, аз все пак не съм спортист. Но това беше мое желание, за да видят зрителите нещо, което не познават у мен и Иван. Ние имаме доста спортна злоба. На Иван по принцип много му вървят спортовете, въпреки че не му личи. Той е бърз и сръчен. На мен - не. Докато децата играеха футбол, аз свирех на пиано. Но се оказа, че съм много проклет и издръжлив. Така си наложих сериозен режим на хранене, на живот, който при всички положения ще ми се отрази много добре. Ако не друго, тялото ми ще е благодарно за това, което правя. Всеки ден тренирам - играя фитнес или скуош или тичам на стадиона.

- Два месеца не сте близвали алкохол, защо?
- Не може да тренираш и да пиеш, не става. Само българските футболисти го могат това. Като си пил, сутрин не можеш да станеш да тренираш. Но и спортът писва. Най-добре е човек да живее балансирано. След като свърши това шоу, ще се опитам да не спирам със спорта и да задържа този начин на живот. Но чак да тренирам всеки ден, като започвам в 8 ч сутринта, е страшна досада.

- След края на шоуто какво следва?
- Живот и здраве, предаването ще продължи и през следващия сезон. Първият ще е до средата на декември. В предаването ще има известни гости, които ще се появяват в различните спортове. Например ако има състезание по вдигане на тежести, ще каним популярен щангист. Ще има и постоянен коментатор - Крум Савов. Това е неговото завръщане в Нова тв, като успоредно ще продължи и предаването му в “Канал 3”.

Имаме и ководеща. Дълго се чудехме коя, минахме през всякакви моделки. Но имахме уникални впечатления от певицата Лияна - и от разговора си с нея, и от физическите й данни, защото е умопомрачителна. Тя има най-дългите крака в света и е двукратна републиканска шампионка на 800 м бягане. Невероятната й визия прекрасно съвпадна с факта, че има спортно минало. Всеки ден тренира, бяга между 8 и 12 км, маниачка е. Много приятно се държи, а и има изключителна фигура. Тримата с Иван и Вито, като я видим, ни падат мандибулите.

- Три пъти ми казвате колко фантастично изглежда. Да не се влюбвате?
- Мъжката аудитория, към която е насочено предаването, ще бъде много щастлива да я види в силно изрязани тоалети. Но има и други традиционни неща от “Сблъсък”. Отборите са в червено и синьо. По принцип звездата по цял свят е в червено, но в случая при нас нямаше как, защото сме левскари.

Предаването ще е само развлечение и спорт, никаква политика. Толкова се радвам, че ще избягаме поне тия 3 месеца от всякакви актуални теми.

- Имахте ли сблъсък с Нова тв след изданието на “Станция Нова”, когато пуснахте скрита камера с Васа Ганчева? Тогава се говореше, че може би ще ви спрат.
- Напротив, получихме пълна подкрепа от телевизията и преди да го излъчим, и след това. Застанахме зад тази скрита камера, защото не ровим в личния живот, а само в професионалния и това беше от обществен интерес. Когато се осъществи тази скрита камера, ние осъзнавахме какво е общественото значение, затова потърсихме съгласието на телевизията. Не сме го направили на своя глава.

- Значи телевизията е знаела какво пускате?

- Разбира се. Както и всички медии ни подкрепиха и ни приветстваха. Един месец по-късно забравиха, защото имаше нещастно стечение на обстоятелствата. За пореден път ще кажа, тъй като докторите нямат право да говорят на тази тема, но ние сме проверили - няма никаква връзка между двете събития. За съжаление много неприятно съвпадение, което даде повод на някои издания да забравят какво са писали преди това и да ни разпънат на кръст. Даде повод и на някои определени хора, които така или иначе не ни харесват, да злорадстват. Ние сме поели отговорността да направим това нещо и след като сме имали нещастието или лошия късмет тези две събития само през един месец да съвпаднат, си поемаме и негативите. Но по никакъв начин това не е повлияло на телевизията, която официално застана на наша страна.

- Какво ви казваха хората, когато ви срещаха на улицата?
- Първите 10 дни очевидно хората бяха настроени срещу нас от изданията. Освен това смъртта е нещо, което обединява. Не случайно се казва “или добро, или нищо”. По едно време тотална шизофрения беше обхванала тези издания. Стигна се дотам, че на 5-6-ия ден вървях по “6 септември” - улицата, по която съм минавал цял живот. Една жена, точно таргет на тези вестници, се размина с мен, погледна ме и каза: “Боже, боже, боже.” Стана ми и тъжно, и смешно. Тя беше искрено възмутена, че изобщо съществувам, ходя по улиците и живея.

После се получи обратната реакция и срещнахме голяма симпатия от много хора, което не ми се беше случвало от много време. Но човешката памет е много кратка. Хората през 1999 г. вече не помнеха, че през 1997 г. са вземали по 3 долара заплата, камо ли да се сещат за нещо, което не засяга пряко личния им живот.

Това остава един случай, който за цял живот ще ни бъде урок по пиар, по личен и обществен морал. Лошото е, че някои хора си позволиха да говорят неща, които не им отиват. Говоря за сериозни хора. В един момент стана изключително модно да не харесваш Иван и Андрей и изключително непрестижно да ги харесваш.

Имаше подобна ситуация в София през 2001 г., когато беше много модно да си гласувал за Костов и СДС и голям срам и простотия, ако си гласувал за царя. Има такива масови настроения от време на време и ние за първи път ги усетихме на гърба си. Това обаче като че ли отмина през последните 4 месеца, през които не бяхме на екран. Такава дълга почивка ни се случва за първи път от 10 години. Прекрасни 4 месеца.

- Какво правехте?
- Два месеца си починахме. Аз лично пътувах, на Иван може да са му били малко по-бурни. Но моите бяха прекрасни. През следващите 2 месеца вече се занимавах с много неща. Имаме проекти, които разработваме, но още не са видели бял свят.

- Ще правите ли сериал? Почти всички известни български продуценти се хващат с това.
- Не. Аз лично нямам интерес в тази посока. А и много изостанахме, всички работят по проектите от години. Ако щяхме да го правим, Иван трябваше да се заинтересува, защото е актьор. Аз нямам интерес, дори не съм киноман. Колкото и да съм се отдалечил, все пак съм журналист. Много повече се интересувам от неща, които се случват в обществото, от политика, от актуални теми.

- Защо не сте киноман?
- Само близките ми знаят, че съм умерен националист. Това е модерен национализъм, който изобщо не е познат в България. ВМРО е партията у нас, на която той й отива. Това означава всякакво стимулиране на всичко родно - процент българска музика по радиата, български филми, защита на родното производство. Този национализъм ми е възпитан от баща ми по наследство. Думата, която се използва у нас, е патриот, но това е остатък от комунизма. На Запад се говори за национализъм и не е срамно. Не означава нацист, шовинист или расист. Тези с непраните чорапи не са националисти, просто са тъпаци.

Когато бях тийнейджър, бях твърде краен в тази насока и много се палех от идеите на ВМРО. У мен имаше много силен антиамериканизъм, заради който бях изключил MTV на телевизора и не ходех на американски филми. Тогава отвикнах от киното, играех в театъра по това време. Много претенциозно звучи. Сега ходя от време на време с приятелката си на кино, но рядко.

- Мислили ли сте да се занимавате с политика?

- Да. Досега чаках да порасна и да не правя глупости, защото един политик не може да си позволи да проявява известна инфантилност в личния си живот. Мисля, че вече съм пораснал. Оттук нататък, ако някоя конкретна партия реши, че мога да бъда полезен, и ако аз харесам нейните идеи, бих се включил. Аз самият нямам енергия сам да създам партия около себе си.

Преди 6-7 години Слави имаше тази енергия, но сега мисля, че и той я няма. На първо време бих се включил с 20% от времето си, след години - повече. Нямам бързи планове, но вече да, искам.

- Много сте привързан към Македония, защо?

- Баща ми е от Егейска Македония. От него ми е и национализмът. Те са бежанци, избягали са от Гърция в Истанбул, после във Варна. Във Варна се ражда баща ми и идват в София.

- Страдате ли много за него?

- Да, цял живот.

- Сам разказвате колко сте били натоварени през последните 2 години. Това ли е причината за промените в личния живот и при вас, и при Иван?
- Личният живот на всеки е персонален въпрос. За Иван не мога да отговарям, но аз не смятам, че многото работа е причина за промените в личния ми живот. Така са се стекли обстоятелствата. За мен това е затворена страница. Сега се чувствам много добре.

- Имате нова приятелка?
- Не е нова. Но си обещах да не говоря повече за личния си живот.

- Чувате ли се с бившата си съпруга Даниела?

- Не, но сме в нормални отношения. Всеки си има собствен живот, живеем в различни държави.

- Смятате ли скоро да се жените?
- Едно време непрекъснато обяснявах, че не вярвам в брака. Но вече се уверих, че наистина е така. Смятам го за отживял и за най-добрия начин човек да развали отношенията си с някого. Ако нещо ми се иска, е в някакъв момент да имам дете. Това, че го казвам, не значи, че този момент е дошъл.

- Какво казахте на Иван, когато той се раздели с жена си?
- Всички спорове и разговори с него са се случвали само на тема работа. По отношение на личния живот винаги сме се подкрепяли максимално. Това, което той смята, че е добре за него, го мисля и аз. Единственото, което е важно за мен, е той да е щастлив. Ако е така, аз съм на негова страна.

- В момента в екипа на “Станция Нова” са се оплели семейните и професионалните отношения. Там работят и бившата, и сегашната жена на Иван. Има ли напрежение?
- Животът понякога ни поднася толкова смешни неща, че не е за вярване. Но се справяме отлично, всеки си върши работата, нямаме професионални проблеми.

- Вихра как се съгласи да остане да работи за вас?

- Не мога да отговарям от името на друг, но като продуцент мога да кажа, че не съм имал разговор с никого от водещите на "Станция Нова" за това, че някой иска да си тръгне.

- Само Иван ли разговаря с тях?

- Аз разговарям с тях също. Напротив, на мен ми е много по-лесно да разговарям. А да си тръгва някой изобщо не е стояло на дневен ред.

- Къде живеете сега?
- В къща под наем. Дадох си моя апартамент под наем и си взех къща с двор. Пробвам да живея на село и ако ми хареса, ще се застоя. От дете съм в центъра на София, но там вече ми стана неприятно и се изнесох.