Талантлива, чаровна, обичана, емоционална, завладяваща и специална са само част от качествата, които тя притежава.

Тя е артист с истински X Factor – Мария Илиева. Една от най-популярните български певици ще бъде един от четирите съдии в най-якото музикално шоу "X Factor".

Уникалното на "X Factor" е, че съдиите са натоварени с изключително голяма отговорност, съобщава Нова тв.

Освен да работят в екип с останалите членове на журито, те ще изпълняват ролята и на ментори, всеки от които индивидуално ще отговаря за отделна категория изпълнители. Мария и нейните колеги ще бъдат не просто наставници на талантите, но ще се състезават заедно с тях, ще бъдат техни учители, а понякога и партньори.

Тази събота, 2 юли, е ред на София да представи достойно музикалната слава на България и по всяка вероятност това ще стане, не само заради рекордно големият брой предварително регистрирали се участници. В зала „Фестивална" се очакват кандидати, заети във всички сфери на живота – от държавната администрация и съдебната система, през учители и професори, до бармани, продавач-консултанти, художници, студенти по икономика и много други.

Сред тях е 43-годишна кандидатка, която 20 години се е занимавала с пеене продуциране в Холивуд. Има няколко оперни певици, като една от тях, въпреки че е на над 70 години не спира да мечтае за успех и слава... Има и участник, който твърди, че ще е следващият крал на поп-фолк музиката и че всички ще забравят за Азис след неговата поява.

Друг от кандидатите твърди, че притежава не един, а цели три екс фактора - по един за пеене, танцуване и красота... И в София продължава традицията от Варна и Пловдив да се записват кандидати от най-различни нации - англичани, турци, румънци, италианци, руснаци...

И в столицата кандидатите масово посочват като най-голям пример и вдъхновение изпълнители като Лили Иванова, Мария Илиева, Графа, Бионсе и Кристина Агилера.

Следващите кастинги са в Плевен – 9 юли (хотел "Балкан"), и в Бургас – 16 юли (Бургаски свободен университет). Всички, които искат и могат да пеят, но и са навършили 16 години, имат право да се явят на прослушванията.