На 15 май, неделя от 18:30 часа грандиозен 5-часов концерт ще разтърси Зимния дворец в Студентски град, който се организира от Студентския съвет при УНСС.

Събитието е част от официалните чествания по повод 20-та годишнина от основаването на Съвета.

Студентският съвет при УНСС е създаден през 1991 г. и е най-старият български студентски съвет. За първи негов председател е избран настоящият управител на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров, който оглавява банковата институция втори последователен 6-годишен мандат.

Юбилейната за студентската организация 2011-та година стартира с мащабен “Спортен турнир на УНСС”, в който в продължение на пет седмици взеха участие над 600 студенти на университета. Последва бляскавото седмо издание на конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС”, който се проведе в две вечери - полуфинална и финална, като част от благотворителната кампания “Аз помогнах”.

Честванията продължават през цялата календарна година, като през есента предстои Юбилейна студентска научна конференция.

На концерта “20 години Студентски съвет при УНСС” ще участват Б.Т.Р., Графа, Румънеца и Енчев, Лазар, X - R@Y и ансамбълът на Нешка Робева.

Патрон на събитието е проф. д-р Борислав Борисов, ректор на УНСС. Входът за концерта е свободен, а зрителите ги очакват още горещи изненади и много настроение.

Медийни партньори на събитието са TV 7, Sportal.bg, Blife.bg, Дарик радио, БГ радио, радио “Романтика”, сайтът за стажове Experience.bg, Woman.bg, Hotnews.bg, Men.bg. Концертът се провежда с подкрепата на Megalan Network, Министерство на физическото възпитание и спорта, дискотеки PlayHouse и The Cotton club.