На 4 април известният силовак, шоумен и шампион по културизъм Димитър Ходжев, по-известен като Митьо Крика, отпразнува самотен 36-ия си рожден ден в Лондон, където замина на гурбет през миналата година.

Специално за „ШОУ” той сподели разочарованията си от политическата и икономическата ситуация в България и защо нуждата го е принудила да емигрира в английската столица.

Крика отговори и на плъзналите слухове, че се развежда със съпругата си Нина Никол.

- Здравей, Митко, намирам те в Лондон. Наскоро имаше рожден ден - отпразнува ли го или там само работата ти е важна?
- В интерес на истината доста поздравления получих по мобилния си телефон, както и във „Фейсбук” - от познати и непознати люде. Това ме наведе на мисълта, че липсвам на българите. Даже и няколко български политици ми честитиха рождения ден извън моите очаквания.

- Предимно с българи ли контактуваш в Лондон или вече имаш приятели англичани?
- С българите контактувам предимно когато им помагам да си уредят документи за легален престой и работа в Англия. Извършвам консултантска дейност. Естествено, имам и много приятели. Един от тях е и Емил Русанов, собственик и главен редактор на вестник "Будилник".

- Срещаш ли се с други известни нашенци, живеещи в Англия?
- В интерес на истината, в Лондон живеят много интелигентни млади хора, които следват или работят. Например щерката на Стефан Софиянски - Ива, синът на Васил Божков – Антон…Те са добри и интелигентни деца. Аз ги познавам, но животът в Англия е много интензивен и няма много време за срещи и купони.

- Как минава един твой ден в Лондон?
- През деня уча усилено английски, справям се, но трябва време, за да научиш един език до съвършенство. Ходя всеки ден на специални курсове. А вечер обикновено работя като охрана.

- Това, с което се занимаваш в момента, удовлетворява ли те - финансово най-вече? По колко лири печелиш горе-долу на месец, ако не е “фирмена тайна”?
- Щом успявам да си плащам кредитите в България, да живея в Англия и да спестявам, за да уча трета магистратура, значи горе-долу изкарвам нещо. Е, не съм станал милионер, но знае ли човек... Животът в Англия ти дава възможност с работа да изкараш прилични пари, да си покриеш нуждите и да заделиш нещо настрана, за разлика от България.

- А верни ли са слуховете, че ще се развеждаш със съпругата ти Нина Никол?

- Не!



- Добре, какви са тези нови клюки, че си „завъдил” гадже в Лондон на име Камелия от Чепеларе и даже си я „обявил” в страницата си във „Фейсбук” с надпис: „Снимка за спомен със състудентка”?
- Явно аз съм голяма атракция за българите в Лондон.
Всеки се снима с мен за спомен, дори и много красиви жени.

- А пък въпросната Камелия искала да покаже, че двамата имате „по-специални” отношения и постоянно пишела във “Фейсбук”, че сте нещо повече от приятели и че „усилено тренирате „Кама Сутра”. Кой кого дразни в този случай?
- Не ме набърквай в интриги!

- Участваш ли в изплащането на кредитите за апартамента ви с Нина, който си строите в София?
- С каквото мога, помагам.

- Ревнуваш ли Нина, защото тя сега пък се била „сдушила” с мъж на име Едуард? Или мислиш, че половинката ти само те предизвиква по този начин?
- Така се говори, но тя не ми е обявила нищо официално.

Интервю: Светлана Терзиева - Сесил, blitz.bg