Сергей Станишев и приятелката му Моника Йосифова имат момиче. Бебето, кръстено Дариа, се родило днес в 5.25 часа в софийска болница, съобщиха от пресцентъра на партията.

Новината беше съобщена по време на протестния митинг, организиран от БСП за 1 май - Международен ден на труда, пише БЛИЦ.

Новороденото бебе Дариа тежи 3.300 кг. и е дълго 50 см. Не е ясно как е избрано името на детето, но започва с първите букви на родителите на Станишев - майка му Дина и баща му Димитър. Майка на бившия премиер искаше внучката й да има кратко име, което да няма производни и умалителни.

Присъстващите на митинга на БСП вече честитят дъщерята на лидера на партията.

Станишев обяви връзката си с бившата си медийна съветничка Йосифова през февруари. Тя е бивша съпруга на банкера Венцислав Йосифов, от когото има две деца - Моника и Венцислав. Йосифов беше шеф на Първа частна банка и кандидат на БСП за кмет на София през 1995 г. Тъкмо тогава двамата се запознават, тъй като Моника работи като репортер, който отразява политическите новини, свързани с БСП.

Това е втората интимна връзка, за която бившият премиер Станишев признава публично. Преди това той дълго време живееше с журналистката Елена Йончева. В средата на премиерския му мандат слухове го свързваха с една от сътрудничките му - Ирена Борисова.