Наред с вдъхновения от викингите „Тор” тази година ще имаме шанса да видим и още една голяма холивудска продукция, свързана с древен мит.

След като „Сблъсъкът на титаните” ни припомни историята на древногръцкия герой Тезей, макар и доста променена, на 11.11.2011 г. ще можем да гледаме тази легенда отново, да се надяваме пресъздадена по-достоверно, пише "Новинар".

Със задачата да съживят гръцката митология са се заели двама братя гърци – сценаристите Чарли и Влас Парлапанидис. Те разполагат с огромен бюджет и плеяда от звезди, както и с възможностите на режисьора Тарсем Синг – една от новите надежди на Холивуд.

Синг има връзка и с България. Той е авторът на филма The Fall - първия американски римейк по български сценарий („Йо-хо-хо” на Валери Петров).

Името на новата му суперпродукция е „Войната на боговете” и за разлика от „Сблъсъкът на титаните” в нея действително ще участва титан – бащата на Слънцето цар Хиперион, в чиято роля ще видим самия Мики Рурк. Братя Парлапанидис са си поставили за задача да останат верни на гръцките митове и да не ги променят много.

Те ще си позволят известна художествена намеса, за да могат да навържат легендите в една история с главен герой Тезей. В неговата роля влиза Хенри Кавил от „Звезден прах”. Келън Луц от „Здрач” пък ще се превъплъти в образа на Посейдон.

Фрида Пинто от „Беднякът милионер” ще бъде жената на Тезей – Фаедра. Люк Еванс, който в „Сблъсъкът на титаните” беше Аполон, във „Войната на боговете” ще играе Зевс. Като красивата Атина пък ще видим младата актриса Изабел Лукас от втория филм „Трансформърс”.

Зад проекта стоят и създателите на „300”, които, ако не друго, ще изпипат филма визуално, така че трите измерения най-после да придобият някакъв смисъл.