Тв водещата от сваленото предаване на bTV "Денят е прекрасен" Ива Дойчинова се нарече "воден терминатор".

Чаровната дама стана член на обществения съвет на фондация Български национален воден съвет, пише lifestyle.bg.

По този повод Ива сподели:

"Аз съм воден терминатор, известна съм с това, че докато вървеше предаването изпивах моята вода, чашата на другия водещ и водата на всички гости."

Тя обясни, че по този начин поддържа и отлична форма.

"Това, което открих за себе си, от последователи на учителя Петър Дънов - една-две чаши чиста топла вода сутрин действат изключително добре за поддържане на теглото, за пречистване и ми дават много енергия".

Към новосъздадената фондация се присъединиха и други лица от културния живот у нас. Сред тях са кинорежисьора Иглика Трифонова, актрисата Йоана Буковска, певицата Хилда Казасян и колегата й Искрен Пецов.

*Йоана Буковска

Йоана Буковска също се оказа веща по въпроса за водата.

"Приех да бъда част от тази инициатива, защото за мен водата е алфата и омегата. Началото и края на всичко", каза актрисата.

"Хората в града забравят, че ние живеем на синята планета, защото по-голямата част от нея е вода. За нас, самочувствието, че живеем на една планета, която е като град, е изместило истината, че живеем на планета, която в по-голямата си част е вода и природа. Водата е толкова стара и мъдра, че нищо чудно накрая да се окаже, че не ние правим проект за водата, а хората сме проект на водата".