Днес за първи път в национален ефир бе направено предложение за телевизионен брак.

Това се случи в студиото на "Денят е прекрасен”, където годината започна с голяма изненада за Ива Дойчинова. Ентусиазиран от предизвикателството да завоюва сърцето й, Мавриков отправи изненадващо предложение към Ива.

Той се включи директно от нюзрума на bTV, докато тя събеседваше с първите специални гости за тази година – Катя и Здравко от дует "Ритон” и не подозираше, че Васко е наоколо.

Развълнуван и с треперещ глас, водещият изрецитира специално подготвено стихотворение, с което официално предложи на Ива да бъде с него всеки ден от 10 до 11ч. Нетърпелив да чуе отговорът й, Васко влетя в студиото на "Денят е прекрасен”, припявайки песента на "Ритон” – "100 години”. Водещият коленичи и смирено зачака решението на екранната си партньорка.

Преди да даде окончателния си отговор, водещата поизпоти малко телевизионната си половинка, като го накара да обещае, че тя ще бъде двигателят в тяхната "връзка” и ще трябва да се вслушва повече в нейното мнение.

"Аз, Ива, взимам теб, Васко, за моя екранна половинка. Да! От днес ще бъдем семейство Дойчинови”, каза тя. Разбрал-недоразбрал, Васко прие новото положение.

Здравко и Катя пък бяха първите, които поздравиха бъдещите телевизионни младоженци, като им пожелаха до имат дълъг екранен брак. Те издадоха, че преди години Васко и бил деен участник в техни концерти и дори във видео клип и се е справил страхотно.

"Няма да сгрешиш с него. Той е много свестен и танцува много добре. Друг като него няма да намериш”, каза Здравко на Ива.

Водещите поразпитаха Ритонците каква е тяхната любовна история и има ли нещо, което е определящо за такъв здрав и сполучлив брак, какъвто е техният.

Катя сподели, че за нея определящи са били две неща: "За мен от голямо значение беше дали мъжът ми играе карти и дали гледа футбол. Здравко обаче бързо ме увери, че не е като повечето мъже, които са пристрастени към тези неща. Тогава категорично си казах, че той е моята половинка”.

Здравко през смях си припомни, че през тези 32 години съвместен живот на сцената и извън нея са имали много караници и до ден днешен спорят често. Той посъветва водещите да бъдат себе си, макар и женени в ефир.

"Винаги правете компромиси и гледайте в една посока. Приятелството е в основата на добрите взаимоотношения”.

А Катя добави, че макар и да изглежда, че тя командва парада, и двамата правят взаимни отстъпки и вярват силно в любовта. Макар и след повече от 30 години брак, певицата смята, че никога не е късно да се стигне до раздяла.