Сръбската фолк певица Цеца Величкович - Ражнатович е готова да признае за присвояването на няколко милиона германски марки и щатски долари от трансфери на футболисти като част от сделка с Върховния съд в Белград, за да не влезе в затвора, съобщи местното радио Б92.

Популярната балканска изпълнителка и част от ръководството на "Обилич" бяха обвинени в присвояването на около 4 млн. германски марки и над 3 млн. долара от минимум девет футболни трансфера в периода 2000 - 2003 г.

Тогава тя беше президент на клуба, собственост на съпруга й - покойният подземен бос и паравоенен лидер Желко Ражнятович-Аркан.

Обвинението срещу най-известната сръбска певица беше повдигнато след 8-годишно разследване. През ноември сръбските медии съобщиха, че то се бави заради оказан политически натиск над прокуратурата.

Ражнятович е поискала сделка с прокуратурата, при която да заплати глоба от 1.5 млн. евро и да прекара една година под домашен арест в замяна на признанието й за извършените финансови престъпления.

През това време тя ще носи електрическа гривна, която ще информира властите за изпълнението на мярката.

*Цеца 

Сестрата на певицата Лидия също щяла да получи наказание и ще прекара шест месеца под домашен арест.

Ако Върховният съд се съгласи с предложението на защитата, срещу двете няма да влезе в сила присъда.

Сделката между двете страни не засяга представителите на "Обилич" Драгиша Бинич и Йован Димитрийевич.

Двамата са обвинени за присвояването на средствата от трансфера на Милан Обрадович в московския "Локомотив" срещу 3 млн. долара, от които клубът не е получил нищо.

Пред Б92 бившият футболист Бинич обяснил, че не смята да сключва сделка със съда, "защото няма причини за това".