Мариана Попова разкри в "Открит микрофон" по радио "Сигнал плюс", че има изпълнители от попфолк жанра, които я впечатляват с вокалните си качества.

"Аз не мога да определям любима попфолк звезда, тези две неща малко се бият. Любими приятели имам в попфолка. Азис е мой любим приятел, но много харесвам Анелия, харесвам Глория, харесвам Софи Маринова, Преслава, Галена - напоследък тя голям успех има. Въобще пеещите момичета в попфолка ми се нравят, а там има голям процент пеещи момичета и няма как да си накривим шапката и да не го кажем това.

Да им се чуди човек, защо не пеят малко по-сериозни неща! Всички тези, които изброих, са важни за мен и се радвам, че ги има, защото хората имат избор, могат да намерят приликите, разликите, да изберат" - коментира Мариана, цитира signal.bg.

Певицата вече няколко години е сред водещите имена в българската поп музика, има отношение към различните стилове и е удовлетворена, че не ú се е налагало да прави компромис по отношение на музикалния си вкус. За добрите изпълнители от попфолка казва:

"От гледна точка на моето мислене е компромисно, че не правят по-сериозни неща, но ако те се чувстват добре така, защо не. Има и друга, чисто човешка гледна точка. Ние много си говорим с приятели вечер, малко на принципа: Ми какво да правят момичетата като се търси това?! Като това се харесва, това предлагат. Макар че аз обичам да обръщам нещата, защото смятам, че публиката се възпитава. Публиката обикновено консумира онова, което ú се предлага".

За Мариана Попова от първостепенно значение са посланията, които се отправят чрез музиката и начинът, по който изпълнителите представят себе си пред публиката.

Наблюденията ú за най-масовия жанр у нас не са повърхности, защото тя обръща внимание на всичко - музика, текст, сценично присъствие на певците и споделя:

"Това, което мен ме притеснява, защото аз се интересувам от тази музика, няма как да не се интересувам, защото съм много музикален човек и има неща, които харесвам - там има много силни текстове, а аз имам отношение и към текстовете. Не ми харесва това, че там няма креативност. Там всичко се свежда до това: "Сега аз на този концерт ще се облека секси и ще ги разбия всичките. Но не е това идеята, всяка една жена може да бъде секси - късите рокли, така и сутиените с подплънки са навсякъде, включително и на пазари, на "Женския пазар". Не е това! Искам да видя повече криейтив. Искам да видя повече оригинални идеи".

Дали от продуцента или от артиста зависи как ще бъде представен съответния изпълнител е тема, по която има доста дискусии и в Интернет пространството, и в различни медии. Мариана Попова даде своя коментар в "Открит микрофон":

"Според мен всичко си зависи от артиста, особено в България, защото тук реални музикални продуценти няма. Лицето на един изпълнител в България е това, което е той като криейтив и като идеи. Няма нищо по-лесно то това да излезеш на сцената и да кажеш: "Здравейте! Аз съм много секси и съм много яка. Въпросът е да измислиш правилната идея, с която без да говориш от сцената, те да кажат: "Е, ти си много секси и си много яка!" - Ето това е по-сложното. Това не ми харесва - първичното. Добре де, ама покажи ни колко си яка! Това искам. Това не ми достига" - споделя впечатленията си тя.

Снимка(водеща): Bulphoto