Дженифър Анистън е една от холивудските дами, които се включват в благотворителен филм за подпомагане на борбата с рака на гърдата, информира Контактмюзик.

Красавицата обаче няма да се изяви като актриса, а ще застане зад камерата, за да режисира кратък филм, който ще бъде част от големия благотворителен филмов проект – "Project Five".

Освен звездата от "Приятели” в инициативата се включват още Деми Мур, режисьорката Пати Дженкинс ("Чудовище”), Алиша Кийс и още една знаменитост, чието име още не е оповестено, пише БТВ.

"Надеждата ни е да забавляваме, информираме и да подкрепим диалога, изследванията и превенцията на рака на гърдата. Искаме тези филми да трогнат хората и да дадат сили на тези, които са засегнати от болестта, да не се предават пред това изпитание, което засяга живота на всички ни, независимо кои сме”, каза Дженифър Анистън.

Краткият филм ще бъде вторият режисьорски опит на Анистън. През 2006-а тя застана зад камерата за филма “Room 10” с участието на Робин Райт и Крис Кристоферсън. "Идва време, в което ми се иска да поема в друга творческа посока” – бе отговорът на Анистън на въпрос дали планира да се отдаде по-сериозно на режисирането на филми.