Новият албум на Radiohead "The King of Limbs" е вече на пазара в Европа не само дигитално, но и на физически носители.

За да отпразнуват излизането му, от групата вече съобщиха, че планират в началото на май да пуснат "вестникарско издание" на албума, пише "Дневник".

Примерен вариант на вестника "The Universal Sigh" може да бъде намерен днес и утре по вестникарските щандове в различни точки на Европа до изчерпване на количествата. Най-близките до България страни, в които той може да бъде открит, са Румъния и Гърция. Изданието се разпространява безплатно и съдържа кратки истории, текстове на песни, поезия и изкуство, съобщава сайтът Pitchfork.

На сайта на вестника групата споделя, че ще публикува информация за бъдещите си планове във връзка с неговото издаване. На страницата на "The Universal Sigh" феновете могат да видят и публикуват снимки на "щастливите късметлии, успели да се сдобият с безплатното копие", съобщават създателите му. Radiohead канят всички желаещи да изпращат свои фотографии, на които показват как четат вестника на различни и необичайни места. "Ще има и други неща, но все още не сме стигнали до тях", допълват от бандата.

Междувременно сайтът "Rip It Up" предложи опция за сваляне на "The Universal Sigh" в PDF формат.