Буквално минути преди края на 4-часовата церемония по връчване на 13-те годишни музикални награди на списание "Нов фолк" Емануела спретна скандал, който за миг разбуни духовете, пишат от Lifestyle.bg

Повод за сръднята се превърна наградата за "Албум на годината". Това отличие отиде при две изпълнителки - едната Емануела, а другата Анелия. Емито се нацупи, че ще трябва да дели наградата си с друга, въпреки че статуетките бяха две.

"Благодаря за отличието. На мен винаги ми се пада да деля награда с някого. Миналата година пак трябваше да си я поделям, но тогава беше с Джена. Аз не обичам такива неща и затова подарявам моята награда на Маргарита Лозанова (бел. ред. главен редактор на сп. "Нов фолк"), а на Анелия искам да й честитя и да я поздравя за албума", каза Емануела, след което се фръцна и слезе от сцената.

Така сконфузената Анелия остана сама на сцената и се чудеше как да замазва положението, въпреки че тя нямаше никаква вина в случая. Емито бе толкова сърдита, че дори отказа да пее.

По традиция всяка година церемонията по връчване на наградите на списанието не минава без скандал. Преди две години именно на събитие по случай връчване на годишните статуетки на светското издание двете фолкпевици Ивена и Габриела се хванаха за косите и си размениха няколко шамара, с което предизвикаха скандала на годината.