Валери Божинов отговори на нападките на стража на националния отбор Николай Михайлов.

Нападателят на Парма заяви ексклузивно пред , че не е конфликтна личност и затова смята да убива с мълчание. Божинов даде за пример Димитър Бербатов.

Както е известно, Николай Михайлов беше гост в Шоуто на Иван и Андрей, където каза, че Божинов не може да има претенции за националния отбор, тъй като за пет години е вкарал пет гола и дори журналистите могат да надминат това постижение.

"Казаха ми какви ги е наговорил Николай Михайлов. Какво да ви кажа, смешно ми е. Приемам го с усмивка на лицето. За мен животът продължава. Аз съм над тези неща и затова не желая да влизам в конфликти. Единственото нещо, което желая е в събота България да победи, защото това е много важен за нас мач. Затова ще направя всичко възможно да се прибера в България. Ако има директен полет почти сигурно ще бъда на стадиона и ще стискам палци. Преди това обаче смятам да вляза в съблекалнята и да поздравя отбора.

Мога да гледам всички в очите. Ще кажа и още нещо - ще убивам неприятелите с мълчание. Така както го стори Димитър Бербатов. Нали видяхте как всички го плюеха, а той сега ги съсипва. Ще стане шампион и голмайстор на Англия", заяви Божинов.

*Ники Михайлов (Снимкa: niki-mihaylov.com)

"Пак казвам - не искам да нападам никого, тъй като най-важен е мача в събота срещу Швейцария. Освен това с Михайлов сме съотборници и може дълги години да играем рамо до рамо в националния отбор. Не съм сърдит на Матеус, че не ме е повикал. Така е преценил, така е направил. И моят ред ще дойде. Може да е след година, две, или един месец, но ще дойде", добави нападателят.

На въпрос дали нападките на Николай Михайлов към него са заради Николета Лозанова, Божинов отговори:

"Нямам представа, може. Трябва обаче да го питате него".