Осем от най-известните и най-популярни дами в България и тази година, в дните до празничния вторник 8-ми март, спориха за титлата „Най-обичана българка“ на Радио Magic FM.

В петото издание на кампанията „8 жени за 8-ми март“ слушателите на Magic FM избираха между актрисите от сериала „Стъклен дом“ Елена Петрова и Радина Кърджилова, лицето на bTV Новините и „Великолепната шесторка“ Ани Салич, фотомоделът и актриса Диляна Попова, певиците Хилда Казасян и Мария Мутафчиева (Мери от „Mary Boys Band“), световната шампионка по борба Станка Златева, носителката на „Аскеер“ и звезда на шоуто „Пълна лудница“ Мария Сапунджиева.

СМС и онлайн вотът определи актрисата Елена Петрова за любимка на България с 1/5 от гласовете на участниците. Втора е друга звезда на „Стъклен дом“ – Радина Кърджилова, с 19% от гласовете. За очарователната Хилда Казасян са гласували 15.6% от общо 3 723 участници във вота тази година.

Елена Петрова завършва театралния клас „4 х С“ при Николай Георгиев. Талантливата българска актриса участва в спектаклите на Народния театър „Иван Вазов“ „Благородният испанец“, „Любовници“, „В полите на Витоша“, „Нора“, „Преспанските камбани“. Сред ролите й в киното са Мария в „Козият рог“, циганката в „Граница“ и Мона в „Хайка за вълци“. Широка популярност й носи ролята на Боряна в сериала „Стъклен дом“.

Елена Петрова е водеща на втория сезон на шоуто „Dancing Stars“ по bTV. Най-обичаната българка през 2011 е майка на две деца — Александър и Изабела.

Красивата Елена стана тазгодишната носителка на титлата „Най-обичаната българка“ след Мира Добрева от „По света и у нас“ на БНТ (2006), Галя Щърбева от „Календар“ по Нова ТВ (2007), Мария Игнатова от „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“ по bTV (2009) и актрисата Диана Любенова (2010).