Подмятанията на Митьо Пищова, че едно от златните момичета на Нешка Робева е майка на 30-годишния му син, издишат като спукан балон.

В събота в предаването "Горещо" една от най-скандалните личности в България, поиска да разкрие най-голямата си тайна, а именно коя е жената, дарила го с наследник, но така и не намери сили да назове името й.

Водещата Венета Райкова обаче се опита да налучка, споменавайки последователно Анелия Раленкова, Илиана Раева, Лили Игнатова. И въпреки че Пищова не каза коя от тях е майката, у зрителя остана впечатлението, че става въпрос за последната, тъй като на няколко пъти по време на интервюто като фон вървеше запис на съчетание в изпълнение на вечно усмихнатата Лили.

Кратка историческа справка обаче сочи, че уж преспалият с над 3000 жени Митьо Пищова май само е сънувал някоя от звездите на художествената ни гимнастика. По времето, когато тогавашният състезател по борба би трябвало да е забременил едно от момичетата на Нешка Робева, всички те са в разцвета на своите кариери и печелят медали след медали.

На европейското в Амстердам (Хол) през 1980 година Лили Игнатова става носителка на сребърен медал в многобоя, злато на бухалки и лента и сребро на обръч. Година по-късно на световното в Мюнхен тя отново е на почетната стълбичка в многобоя (сребро) и печели три медала на отделните уреди (злато на въженце и обръч, сребърен на бухалки), а през 1982 година на европейското в Ставангер (Норвегия) се окичва със златото на лента.

Същото важи и за другите две гимнастички. През 1981 година Анелия Раленкова става абсолютна световна шампионка, а на европейското година по-късно отново е на върха в многобоя.

Илиана Раева също е медалистка и от трите големи първенства - злато в многобоя на Евро 1980 плюс първи места на въже, обръч и бухалки и сребърен медал на лента, сребро на лента и бронз на въже от световното в Мюнхен, както и бронз в многобоя, въже, обръч, бухалки и лента от шампионата на Стария континент през 1982 година.

Интересно е, как някоя от тях хем ще е бременна, хем ще се състезава на световно ниво или пък буквално веднага след раждането отново ще е на върха...

Sportal.bg