Сравнително непозната британска актриса е била избрана да изиграе ролята на годеницата на принц Уилям Кейт Мидълтън в телевизионен филм за предстоящата кралска сватба във Великобритания.

Камила Лъдингтън, чиито досегашни участия са главно в американски ТВ сериали ще изиграе Мидълтън в "Уилям и Кейт", историята на отношенията на двойката след като се срещат като студенти в Шотландия, пише БГНЕС.

Филмът на американската телевизионна мрежа Lifetime ще включва и родения в Нова Зеландия актьор Нико Еверс Суиндъл в ролята на принц Уилям, а британската звезда Бен Крос ще се превъплъти като баща му, принц Чарлс, наследникът на трона във Великобритания.

Представяне на творбата гласи, че това е хроника на историята на Уилям и Кейт – от момента, в който двамата студенти се запознават в престижния университет "Сейнт Андрюс".

Ще бъдат възпроизведени възходите и паденията в отношенията им по време на 9-годишната им връзка, усложнени от обществен натиск или от страна на кралското семейство, както и глобалният медиен интерес, който заобикаля отношенията между двамата.

Принц Уилям и 29-годишната Мидълтън съобщиха за годежа си през ноември и ще сключат брак в лондонското Уестминстърско абатство на 29 април.

Снимка: Getty Images/ Guliver