Мюзикълите отдавна са доказали комерсиалния си потенциал, макар че единици от тях успяват да постигнат повече от няколко седмици медиен шум и добри приходи в бокс офиса, пише "Стандарт".

Но има и изключения - като "Коса" на Милош Форман или "Мулен руж". Те заслужават да натиснем рестарта на DVD-то - заради невероятните парчета или само заради играта на Никол Кидман и Йън Макгрегър.

Режисьорският дебют на Стийв Антин, познат до момента като второстепенен актьор, е повече от амбициозен. Бляскавият мюзикъл "Бурлеска" събира на екран изключителен звезден дует, попиконите Шер и Кристина Агилера.

И докато за едната изявите в киното са до болка познато амплоа, то за другата това е опит да покаже, че талантът й далеч не се простира само в поп музиката. Затова красноречиво говорят вече четирите статуетки, които лентата има, включително един "Златен глобус", макар и в категорията за най-добра оригинална песен.

Историята се върти около младата Алис Роуз (Агилера), която мечтае за слава. Тя е красиво момиче от дълбоката провинция, което попада в космополитния Лос Анджелис.

Съдбата я отвежда в кабаретен клуб, ръководен от бившата танцьорка Тес (Шер). Алис обаче жадува да стане истинска звезда в клуба, който някога е кипял от живот и клиентите са се редели на опашка, за да влязат.

Покрай трудните й отношения с неостаряващата Шер и навлизането й в тънкостите на изкушаващия бурлеска спектакъл, има и нерви, борба и успехи. Но има и много танци, песни и пищно зрелище. В звездния екип са още Стенли Тучи, Питър Галахър, Крисчън Бел и кралицата на бурлеската Дита фон Тийз.