Красивите хора са и по-умни, показва изследване на американски и на британски учени.

Привлекателните мъже имат 13,6 точки над средния коефициент за интелигентност от 100 точки, а красивите жени са с 11,4 точки над средната норма, сочи изследването на Лондонското училище по икономика, пише БГНЕС.

Според изданието резултатите са лоша новина за хора като футболиста на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, когото мнозина оприличават на Шрек.

Красивата актриса Натали Портман пък завършила училище с отличие и има бакалавърска степен по психология от Харвардския университет.

Освен това тя говори отлично иврит, френски и японски.

*Уейн Рууни (Л), Шрек (Д)

Според изследователите децата, които красивите хора имат с партньорите си, ще наследят техните гени и също ще бъдат интелигентни.

Над 52 000 души във Великобритания и САЩ били изследвани за представянето им в училище и интелигентността им, като същевременно бил оценяван и външният им вид.

*Натали Портман (Снимка: Getty Images/ Guliver)

"Като се има предвид, че интелигентните мъже е по-вероятно да достигнат по-високо обществено положение, а мъжете с по-високо положение е по-вероятно да се оженят за красиви жени, тогава, знаейки, че интелигентността и привлекателността се предават по наследство, трябва да има положителна връзка между интелигентността и физическата привлекателност при децата", заяви авторът на изследването Сатоши Каназава.

Той обаче предупреди, че това са статистически данни и те не трябва да се прилагат към отделни хора.

"Ние не казваме, че нашето твърдение, че красивите хора са по-интелигентни е научно обосновано. Това не е предписание как да се отнасяме или да преценяваме другите", заяви изследователят.

Вижте видео:

Красотата е нищо без мозък