Преслава е българското олицетворение на американската мечта.

Петя Колева, както е истинското име на фолк певицата, се готвела да заминава в Германия като гастарбайтерка, когато Милко Калайджиев я открива и я изстрелва към 5-цифрените хонорари.

Преслава е единствената фолк певица, която си е правила операция не за увеличаване, а за намаляване на гърдите.

В момента изпълнителката на "Водка с утеха" поддържа тегло от около 50 кг. при ръст 1,62 см. Постига го със зверски ограничения в яденето.

"Навремето беше по-пълничка, но отслабна. Страшен инат е - по време на една предизборна кампания в Чорлу, където бяхме ангажирани, яде само портокали. Хората питаха от какво живее това момиче и как не се изкушава от изобилието, знаеш как е в Турция", споделя откривателят й Милко Каладжиев.

Инатът на Преслава, по онова време още ученичка, е "гарниран" с голяма бедност и немотия. В този период тя пее по-евтини мизерни кръчми. Докато работела в Кранево, имало дни, в които се обезводнявала от рев, че няма дори стотинка за хляб или да си плати квартирата. Но смело лъжела родителите си, че всичко е наред, когато се чували по телефона, пише в. "Шоу".

"Като завърши училище, беше готова да замине в Германия като гувернантка в семейство с две деца. Всичко беше подготвено, когато Милко Калайджиев я дръпна да пее с него", споделя майка й Янка.