Робърт Патинсън искал да стане рапър. Актьорът от "Здрач” бил обсебен от Еминем, когато бил тийнейджър и мечтаел някога да рапира като него.

"Искате тайна? Какво ще кажете за тази: Имам цяла колекция от аудиокасети, на които рапирам от времето, когато бях на около 13. Исках да стана рапър и имам стотици касети. Много са забавни”, сподели Патинсън пред сп. "Top of The Pops”.

"Бях обсебен от Еминем, когато бях по-млад. Когато той за първи път изгря, аз бях на 12 и полудях по албума му "The Slim Shady LP". Мисля, че той е гений”, каза още звездата. Патинсън признава обаче, че авторските му текстове не са били особено впечатляващи и особено... авторски. "Повечето от моите рими бяха крадени от други хора. Те бяха нещо от сорта: "Израснах на улицата”, което си е абсолютна лъжа, защото всъщност израснах в много приятна част на Лондон, която няма нищо общо с "гето”.

Патинсън участва в записите на някои песни за саундтрака на "Здрач” и споделя, че иска да се пренасочи към музиката, като основна професия. "Аз съм малко егоцентричен – обичам да съм на сцена. Но мисълта да свиря пред публика още ме ужасява.”

Актьорът не крие, че няма да се замисли, ако му изпадне възможност да рапира заедно с Еминем, а веднага ще се съгласи, пише БТВ.