Не всеки може да бъде наречен от Владимир Путин “истински мъж”. Но коравият руски премиер удостои с тази чест холивудската звезда Леонардо ди Каприо, защото въпреки премеждията не се отказа да дойде на срещата за спасяване на тигрите в Санкт Петербург, предава в. "Труд".

А те са две - първо “Боинг 767”, на чийто борд бе актьорът, трябваше да се върне в Ню Йорк заради повреда на един от двата двигателя. След това той се качи на малък частен самолет. Но заради силния вятър над океана машината изразходва повече гориво и трябваше извънредно да кацне в Хелзинки, за да дозареди.

“Човек с по-слаби нерви можеше да се откаже, да си помисли, че това е знамение и не си струва да пътува”, каза Путин. Той прекъсна подготвената си реч, за да поздрави актьора от “Титаник” за смелостта. Премиерът съобщи, че са му казали за жеста на Ди Каприо, който е внесъл $ 1 млн. в Световния фонд на дивата природа за спасяване на тигрите.

“И това е важно, за което му благодаря. По-важното е, че изобщо дойде, промъквайки се дотук като през фронтова линия. На такива хора народът казва: “Настоящий мужик” (Истински мъж), каза Путин в заключителната си реч на форума, с участието на 13 държави, където все още са останали тигри.



Руският премиер и Ди Каприо имаха и отделна среща, на която актьорът разкри, че е наполовина руснак. “Фамилията на моите предци е Смирнов. Не говоря руски, но ако баба ми беше тук, щеше да общува с вас на руски”, каза гостът на Путин. “Баба ми мечтаеше да дойде в Санкт Петербург, но не успя, почина преди две години. Сигурен съм, че градът много ще ми хареса”, каза Леонардо.