Чарли на Асен Блатечки все още няма актуална изгора в "Стъклен дом".

Лошото момче от втория сезон на сапунката, което май ще се окаже не чак толкова лошо, се среща инцидентно с бивша любима. (Играе я Мариана Миланова, съпругата на Жоро Кадурин - екранния брат, който го подхлъзва с като че ли фалшива версия). Вече е ясно, че

Чарли няма мирно и кротко да се оттегли в Щатите, така че сега е моментът да се залага - дали ще завърти любов с някоя от наличните красавици в сюжета, или сценаристите ще трябва да му измислят нова мацка. Каквото и да се случи обаче, Чарли ще поддържа чувствения огън. Защото Блатечки го умее открай време. Леко му е досадно, че медиите го дефинират като секссимвол - заради набутването в клишето. Ученикът на Стефан Данаилов винаги е имал авторска формула на успеха в живота и изкуството - важна е изненадата. Каратето и всевъзможни спортове пък култивират у него хъс да бъде шампион. Разбира се, всичко това звучи толкова победоносно, тъй като до Асен са двете Катерини - голямата и малката.

Първата, Горанова по баща, е актриса с диплома за кинорежисьор и отдавна снима филми. Асен се кълне, че не той я е отказал от сцената, примерно от ревност. Още повече че доста интелигентната Катя, която навремето водеше с Жоро Любенов кинаджийското предаване на Люба Кулезич по Канала "24 квадрата", се въздържа да актьорства отпреди епохата "Блатечки". След като влиза в живота й, Асен дори я пита защо не иска да играе - с него или без него. Блатечки все още се чуди дали двама актьори в една къща са много или малко, но е убеден, че е добре за душата, ако партньорите са свързани в едно и също изкуство. "Тогава нещата от живота са по-ясни. Когато наближи поредната ми премиера, изключвам от всичко останало. Ако живеех с друга жена, тя едва ли би ме разбрала. Не всяка би издържала актьор до себе си. Когато започна снимки, ме няма поне по месец."

Харесват се в БНТ, където трябва да снимат заедно нещо като филм, нещо като ток шоу. После се срещат случайно на сватбата на сценаристката. И той направо си я взима. Катето тъкмо се е върнала от Америка - обзета от досада от тамошния начин на живот и зажадняла за България.

Готината дама често иронизира Блатечки, че половината народ в рокля се превъзнася по него. И това според актьора, е доста полезно. Най-изявените мачовци от съсловието винаги имат нужда от приземяване. Асен обаче не крие, че е суетен в границите на нормалното, засега не боядисва косата си и не планира пластични операции. Вече не тренира карате, но винаги намира време за фитнес. Или поне тича в парка с кучетата си.

"Винаги съм бил оптимист. Ако вярваш, че нещата ще се случат, те наистина се случват. Но трябва да работиш. Разбира се, това съвсем не означава, че трябва да минаваш през трупове. Ако гледаш позитивно на живота, той ти отвръща със същото", е философията на Асен. Той обаче предпочита повече да действа, а по-малко да говори. Неслучайно безкрайно уважава Ламбо. "Много рядко ми е давал акъл за каквото и да било. Никога не се е опитвал да ме променя или да ми налага модела си. Още от първия момент всеки от нас се респектира от мъжкарството у другия. Поощрявал ме е, насърчавал ме е."