Следващият път, когато си купувате бельо, се замислете какъв цвят избирате, защото според психолози цветът на бельото показва каква е жената в любовта.

Експертката Дона Даусън създала собствен списък след като изследване на компанията за перилни препарати Д-р Бекман установило, че близо три четвърти от жените избират бельо в телесен цвят, което означава, че те нямат какво да крият, пише БГНЕС.

Цветовете в топлата гама (червено, оранжево, жълто) създават усещане за възбуда и жизненост и могат да увеличат кръвното налягане, сърцебиенето и да учестят дишането.

Телесният цвят показва, че жената е естествена, сговорчива, земна и прозрачна.

Тя е спокойна и няма какво да крие.

Червеният сутиен показва, че жените са страстни, енергични, драматични. Розовият цвят означава, че те са романтични, мили и се нуждаят от обич, освен това са женствени, чувствени и никога не поемат инициативата.

Черното бельо показва, че жената е индивидуалистка, властна и знойна. Тези дами имат фин чар и са дълбоко страстни. Бялото бельо означава, че жената е невинна, но отворена към идеи. Дамите, които избират бяло бельо обикновено имат желание да научават нови неща", обяснява експертката.