Световната шампионка по шорттрек Евгения Раданова ще танцува в името на благотворителна кауза в риалити шоуто "Байландо".

32-годишната софиянка, която е единственият роден спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри (в дисциплината колоездене на писта в Атина 2004), прие предизвикателството да се развихри на паркета, за да подкрепи мечтата на един млад българин.

"Като спортист за мен публиката винаги е била от съществено значение. Сега отново ще имам нужда от подкрепата на моите фенове, не за да спечеля медал, а за да осъществим една изключително благородна кауза", заяви Раданова, която вече репетира за шоуто.

Седемкратната абсолютна европейска шампионка и носителка на три медала от бели олимпиади добре знае какво е съдбата да ти поднесе голямо изпитание. В края на ноември 2001 г. Жени и нейна съотборничка падат заедно на леда по време на тренировка. Лицето и е срязано дълбоко на две места от кънките. Въпреки тежката физическа и психологическа травма, Раданова успява бързо и със завидна воля да се справи с последиците, завръщайки се отново в челните редици на международния шорттрек. През 2010 година тя сложи край на своята невероятна кариера, превърнала я в един от най-великите спортисти на България.

Освен Евгения Раданова в "Байландо", както е известно, ще се включи и друга легенда на родния спорт. Това е "Златната рибка" на българското плуване - олимпийската шампионка от Сеул 1988 Таня Богомилова.

Сред другите участници ще бъдат актрисите Параскева Джукелова и Мария Статулова, техните колеги Георги Мамалев, Антон Радичев и Любо Ковачев, "българският Франк Синатра" Васил Петров, Дидо от D2, Свилен от група "Остава", Кичка Бодурова, Нели Рангелова, оперният певец Юлиян Константинов, депутатката от "Атака" Калина Крумова, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, лицето на партия "Новото време" Юлиана Дончева и други, журналистката Маргарита Михнева, социоложката Мира Радева и други. Те ще имат честа да са журирани от примата Лили Иванова.