В събота, 6 юни, певицата Десислава стартира своя телевизия, която носи нейното име - DS. Преди няколко години тя напусна музикалната компания "Пайнер" и нейните клипове трудно се въртяха по музикалните канали.

Певицата признава, че една от причините за създаване на телевизия е да има къде да показва своята продукция. Вчера Деси се завърна от Гърция, където бе на преговори с тамошни продуценти. Предстоят разговори и с други музикални къщи от Балканския регион, както и със западноевропейски.

- Как върви телевизията ви?


- Още сме в началото, но се надявам нещата да станат, както сме ги замислили. Създаването на собствен тв канал е логично продължение на кариерата ми. Смятах, че музикалните телевизии са да радват зрителите, а не собствениците да въртят само своите изпълнители. Аз съм една от потърпевшите. Има много певци, които правят качествени неща, но тъй като нямат продуцент със собствен канал, няма как да покажат продукцията си. DS ще е точно за тях. Тук ще е мястото за тези, които се стараят, работят, правят хубава музика и клипове, за да може зрителите да гледат качествена музика без ограничения в стила. Всяка песен, която се харесва и зрителите я искат, ще я даваме.

- Вярно ли е, че се подготвя бойкот срещу вашата медия? Музикалните босове били поставили условия на кабелните оператори, че ще се оттеглят, ако излъчват вашата програма.


- Тези неща ги приемам като слухове и не вярвам, че някой ще се занимава с такива работи. Не се страхуваме и ще продължим да работим. Не случайно избрахме за първа песен за старт на телевизията "Невъзможно е да спрем".

- Вашата телевизия алтернатива ли ще е на "Планета" и "Фен ТВ"?

- Няма да е чалга телевизия, а ще има място за всякаква музика. Преговаряме да излъчваме клипове от всички балкански държави. Надявам се до края на есента да имаме и музика от западноевропейските страни. На 21 юни ще излъчим първия балкански радиофестивал от Сърбия. Иначе до септември ще въртим само музика, а после ще има класации и различни предавания.

- С кого сте съдружник в телевизията?

- Имам съдружник, но поне засега той не иска да се показва. Не е известен, но се надявам заедно да успеем да направим добра телевизия. Не мислете, че е лесно. Вложих много труд и средства и искрено се надявам нещата да потръгнат.

Източник: в. "24 часа"