Над 600 облекла са сменили досега актьорите от най-успешния български сериал "Стъклен дом". Стилистка е Ралица Лъскова. Тя е съвсем млада, завършила е Художествената академия, а зад гърба си има и други хитови ленти.

Сама признава, че е имала съпротива с част от актьорите, що се отнася до цялостната им визия. “Трудно може да бъде убеден един актьор да облече нещо, с което самият той не се харесва." Но след сериозни разговори тя внушила на звездите, че техният личен стил няма нищо общо с ролите, в които се въплъщават. Решават заедно кое ще е най-подходящото облекло, което да отговаря на образа и в същото време да е удобно и да дава нужното самочувствие.

Иначе Ралица не издава кой е най-капризният. Казва, че при повечето има голяма разлика между личния им стил и този на персонажа, който играят.

Често се случвало и актьорите да бъдат със собствените си дрехи, обувки или бижута. Това, разбира се, било по тяхно настояване.

Най-много тоалети в един епизод на "Стъклен дом" сменял, естествено женският състав. Красивите дами се преобличали най-малко по пет пъти на серия.

А рекорда за най-скъпа дреха във филма държи героинята на Елена Петрова Боряна Касабова. Това били скъпите дизайнерски чанти, с които се появява в почти всеки кадър хубавата актриса.

Сюжетът на "Стъклен дом" наистина е подбрал всичко най-актуално за днешна България. Целта е героите максимално да се доближат до живота на средностатистическия българин. И всеки зрител да разпознае себе си или някой свой познат. Затова във филма се използват дрехи на известни български и световни марки.

Такива, коите без проблем може да откриеш във всеки голям търговски център в столицата.

Много често се случва да идват хора и да казват: искам като роклята на Сияна или прозрачната риза на пиарката на мола Елена Атанасова, казва продавач-консултант от един от магазините, които обличат звездите в "Стъклен дом".

Иначе безспорно героинята на Яна Маринова облича едни от най-провокативните дрехи. Тя играе амбициозната блондинка - затова сменя рязко визиите си. В едната сцена - стилен бизнес костюм, а на следващата е вече с ултракъса рокля с гол гръб.

Тя е истински виртуоз в постигането на желаното, за което може би и помагат прозрачните ризи и дълбоките деколтета. Най-големият акцент при нея са масивните бижута. Те са неизменна част от образа й. Успешно комбинира всяка дреха с подходящото бижу.

Героинята на Елена Петрова Боряна Касабова пък във всяка сцена изненадва с фешън решенията си. На моменти се появява много екстравагантна и винаги с високи токчета.

Артистичните й дрехи са повлияни от ролята, която играе - собственик на артгалерия за модерно изкуство. Но повечето пъти стила й определят семплите бижута и изчистените черни рокли до коляното. Те загатват за романтичната и натура.

Героинята на Луиза Григорова Александра Атанасова е в образа на красивата принцеса. Винаги след скандал с разглезения богаташки син Дани Касабов тя прави обиколка на всички магазини в мола. Красивата тийнейджърка е родена със златната кредитна карта в ръка.

Тя носи едни от най-ексцентричните дрехи в "Стъклен дом" и е убедена, че може да си купи всяко изживяване.Тя може да облече най-обикновена черна рокля, но ще акцентира с ярък чорапогащник. А когато е спортно облечена, акцентът са шаловете, които увива около врата си.

Героинята на Радина Кърджилова Сиана Жекова се е превъплътила в изключително чувствителна млада жена. Затова нейните дрехи в сериала са по-семпли и по-изчистени.
Тя не експериментира и с цветовете

Дрехите на Сияна са в тъмната гама - сиви или черни. Героинята е единствената, която не е променяла прическата си. Тя е една от малкото, които се появяват всеки път с пусната и изправена коса. За разлика от другите, които са ту с кок, ту с букли или модерни плитки. Но героинята на Радина Кърджилова компенсира с неуспорим чар.

източник: "24 часа"