Водещата на “На кафе” Гала опъна бръчките с инжекция с ботокс на живо в ефира на Нова телевизия. Процедурата бе извършена от известната дерматоложка д-р Катя Паскова. До този момент Гала не беше прибягвала до ботокс терапия.

Нервно-паралитичното вещество ботокс, съдържащо невротоксина на ботулизма (отровата ботулинум А - това е официалното му название), напоследък стана едно от най-популярното средство за опъване на бръчки в козметичната индустрия.

Процедурата с ботокс придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето, като заличи уморения вид.

Самата процедура e неболезнена и се усеща само леко бодване след първата инжекция. Средното време за възстановяване след инжектирането с ботокс е 24 - 48 часа.

Цената на една процедура е около 400 евро, но зависи от мястото на прилагане и от броя на процедурите.

Специалистите обаче предупреждават, че ако повтаряте по-често процедурата или тя е изпълнена от непрофесионалист, рискувате да получите парализа на лицевите мускули, предаде БЛИЦ.