Деси Добрева е родена на 29 март 1981 г. във Варна. Завършила е Музикалното училище в родния си град с пиано и Музикалната академия в София.

Деси бързо се превръща в национална любимка, след като започва работа като певица в "Шоуто на Слави". Три години тя радваше с гласа си българската публика, но през 2005 г. решава да потърси щастието си отвъд Океана. В Америка Деси завършва престижния музикален колеж Бъркли в Бостън.

Връща се уж за малко в България и издава тук първия си самостоятелен албум "Тя Е!".

Отскоро е водеща на предаването на БНТ "Полет над нощта". Деси Добрева е омъжена за своя дългогодишен приятел от Варна - Мартин. В навечерието на рождения й ден, репортер на “Женски Тайни” разговаря с младата певица за пътя от България до Америка, музиката и бъдещето.


- В момента си водеща на предаването на БНТ "Полет над нощта". Как се разбирате с продуцента му Хачо Бояджиев? Него непрекъснато го обвиняват в сексуален тормоз.

- Повечето гости каня аз, защото освен водещ, съм и автор на предаването. Но от екипа също ми помагат много с идеи. С Бояджиев се разбираме много добре, тъй като той оценява моята идейност, а аз ценя и се уча както от опита му, така и от самия него. Той лично ми се обади с поканата за водещ, докато бях на последното си турне в Америка, и аз с голямо удоволствие приех. Сексуален тормоз спрямо мен не е упражнявал.

- Окончателно ли оставаш в България, Деси?

- В момента съм тук, пък той животът ще си покаже. Бих казала, че Америка ме посрещна добре, тъй като там започнах наистина от нулата, но имах възможността да се развия, и то доста бързо. Определено мога да кажа, че всички хора, които съм срещнала по пътя си, приветстваха не само мен самата, но и това, че съм от България. Америка беше и още е за мен едно много добро място за развитие, място с възможности. Затова все още ме тегли нататък и всяка година правя турне в Щатите.

- А защо не остана там за постоянно?

- Така се стекоха обстоятелствата. Аз се върнах в България, за да запиша първия си солов албум "Тя Е!", който излезе в края на 2008.
Едното води към друго - започнах да работя тук, започнаха концертни участия, и така нататък.

- По-лесно ли е в България да направиш музикална кариера, отколкото в Америка?

- Не бих казала, че е по-лесно нито на едното, нито на другото място. Изискват се различни качества и приоритети и за двете места. Най-много на човек му трябва късмет и хъс... Аз хъса си го имам! Чакам и късметът ми да дойде.

- Шоуто на Слави ти даде известност, а неотдавна той призна, че най-много е страдал от твоето напускане на екипа му?

- Разбира се, това е една сцена, която дава много предимства. Най-важното е и най-очевадното е, че си на екрана всяка вечер - имаш една публика, която те гледа постоянно. Със сигурност не е лесно да тръгнеш сам по пътя, особено след като си работил с такъв екип от професионалисти. Все пак, толкова години след това, аз успях да докажа, че мога да се задържа на тази сцена и то съвсем сама.



- Защо не се върнеш пак в "Шоуто"? След това признание Слави със сигурност би те взел?

- Първо, трябва някой да ме покани. Второ – ще е трудно да поема такъв тип постоянна работа, тъй като имам доста и разнообразни ангажименти, които не ми позволяват всяка вечер да бъда на едно и също място. Поне засега. Но с удоволствие бих работила по някакъв общ проект. Дори в този албум, който записах, участва голяма част от "Ку Ку Бенд". Много ми е приятно да работя с тях и винаги бих участвала в такива проекти.

- Какъв шеф беше за тебе Слави? Според мнозина той е диктатор.

- Той е доста строг човек, но справедлив – недоволен е, когато се греши или когато не се изпълни дадена задача. Аз си приличам с него в това отношение – искам винаги да се получи най-доброто и по тази причина и аз самата давам не 100, а 200 процента в работата си и на сцената. Действително много се ядосвам, когато някой от екипа или хората, с които работя, не дава всичко от себе си, и по това също си приличаме със Слави. И може би затова така се разбирахме с него - той е перфекционист, а аз съм още по-голяма перфекционистка от него.

- Затова ли ти даваше на теб да пееш повече солови песни в бенда?

- Не само за това, аз съм по-амбициозна. Аз съм такъв тип човек, който иска да поеме много отговорности. На мен ми е интересно и е въпрос на самодоказване да поемам повече задачи. И винаги, когато някой каже: "Кой ще изпее или направи дадено нещо" - първа казвам: "Аз! Аз ще изпея, аз ще направя това», и така нататък... Затова се занимавах и продължавам да се занимавам с много и различни дейности. Още докато работех в Шоуто, учех и две специалности в академията. Общо взето, нямах никакво време, но така чувствах, че се развивам.

- Наскоро колежката ти от онова време - Алекс, разкри, че била недооценена във връзката си със Слави и винаги е "свирела втора цигулка"? Така ли беше наистина?

- Не, а и личният живот на колегите ми не ме е интересувал никога. С Алекс бяхме и все още сме близки, но когато сме си говорили за лични неща, никога не сме говорили за определен човек. А и аз самата гледам да стоя настрани от клюки и подобни интимности. Ако е имало такова нещо, действително не съм разбрала и е останало встрани от мен по мое желание.



С Алекс често се събирахме у дома за творчески проекти и идеи. Примерно песента "Море, пиле, славей пиле" е нейна идея. Първо пробвахме тя да води основния глас, но не ни хареса. След това разменихме двата гласа и стана. Така и представихме песента на бенда и Слави.