Британският актьор Робърт Патинсън призна, че постоянно изпитва нужда от помощ при запомнянето на репликите от сценария, тъй като има много слаба памет.

"Когато работихме по "Здрач", винаги имаше някой, който се грижеше за тези неща и ми подаваше репликите. Чета много, но веднага след като затворя книгата, едва мога да си спомня последния ред, който току що съм прочел", посочва Патинсън. Робърт, който в момента работи по драмата "Бел Ами" с Ума Търман и Кристина Ричи, казва, че неговият проблем е изникнал по време на снимките на "Бел Ами", тъй като режисьорът Деклан Донелан е свикнал повече да работи с театрални актьори и очаква същото ниво на ангажираност от неговите екранни звезди.

По-рано британският актьор призна, че е участвал в "обезпокоителни" сексуални сцени в "Бел Ами". "Сексуалните сцени с Ума са обезпокоителни. Нейният герой използва секса като оръжие, а моят герой мисли като животно", посочи Патинсън. В момента текат снимките на "Бел Ами" и се очаква филмът да бъде готов през 2011 г.