Последният слух около бившата миска Ивайла Бакалова твърди, че тя е любовница на сина на един от братята, наричани Дамбовците, които бяха арестувани заедно с Алексей Петров за това, че са източвали Кремиковци. 

Мургавата красавица карала малка и симпатична кола Астън Мартин, която се водела на името на последната й изгора. Арестът на спонсорите на Ивайла обаче прекратил престоя й в Лондон, където тя три месеца изучава езика на Шекспир и тя се прибра окончателно в родината. Против престоя й в Англия бил и бащата на дъщеря й Рая - бизнесменът Румен Гайтански с прякор Вълка.

Той не желаел Ивайла да напуска България, тъй като щяла да липсва на дъщеря им. Бакалова се хвали, че с Румен поддържат прекрасни отношения заради общата им дъщеря. Тримата често се виждали на вечеря или на обяд и това подхранвало слуховете, че ще се събират отново.

"Когато сме решили да се разделим, сме го направили, защото сме видели, че има някакви различия помежду ни, неща, които не можем да преодолеем, и затова няма как да се съберем никога", категорична е Ивайла.

Тя обаче възпитава шестгодишната си дъщеря да обича и да се разбира с децата на баща си от други жени. Бакалова разказва пред журналистката Виолета Цонева, че всички писания за бой между нея и новата любовница на Вълка - Ася Христова, са измишльотини на журналистите. Двете изобщо не се били срещали.