След изненадващата победа на кукуто Георги Кехайов в „Сървайвър", се появиха слухове, че успехът на 20-годишния хлапак е твърде съмнителен и продуцентите са „нагласили" вота в негова полза. Според последната новина, която излезе в медиите, и съперницата му Ива Пранджева твърдяла, че риалити шоуто било манипулирано.

По думите на спортистката продуцентите са си избрали победител още в началото на „Сървайвър", като в последствие са се договорили и с участниците да гласуват за момчето от Добринище. Пранджева дори била твърдо решена да съди Кехайов заради измамата. Според нея повечето от хората, гласували за него, са симпатизирали на Ива, но продуцентите манипулирали вота им. Спортистката дори вече се е консултирала с адвокат и щяла да предяви съдебен иск през януари.

По повод победителя в „Сървайвър" доста се поспори по форумите. Според едни всичко е било въпрос на честна дума, на която Пранджева не удържала, а според други победата на Жорето си била чист майтап. Безспорно Ива беше един от най-силните играчи в историята на българския „Сървайвър", докато кукуто Георги Кехайов имаше една-две спечелени игри, и то на харабията. Друг е въпросът, че момчето не може да върже две приказки на кръст и има вид на наркоманче, за каквото го смятат и хората от Добринище.

Ако вотът наистина е бил манипулиран, трудно би се доказало, защото всеки от участниците би следвало да е подписал договор, който го задължава да мълчи. Според запознати Ива Пранджева просто ще си даде парите на вятъра, тъй като това не е първият случай, в който продуцентите сами решават на кого дадат парите.

Припомняме, че в третия сезон на „Биг Брадър" победата на тризначките изуми зрителите. Момичетата бяха сред най-мразените в Къщата, а на есемес вота излезе, че са любимки на обществото. Тогава също се появиха съмнения, че всичко е било нагласено, а хората напразно са дали по левче, за да гласуват.

източник: razkritia.com