Той носи заглавието „С река на сърцето” и разказва историята на заможната фамилия Боневи – собственици на голяма винарна в града. Hotnews.bg припомня, че БНТ също снима, при това още от месец, сериал за виното и неговите производители с режисьор Виктор Божинов. Филмът се реалицира на другия край на страната-в Мелник, но очевидно предстои винена война в сериалите на двете телевизии през есента, когато ще гледаме и двете ленти.

По огън, а не по вода тръгна най-новия сериал

„Имаме изключително колоритни персонажи, многоцветни. Мисля, че всеки зрител може да открие по нещо в тях и да се припознае, така че ще бъде много интересно. Вярвам, че това е регион, който не е показван досега. Локациите и персонажите са много оригинални. Придържаме се към познати жанрове – семейна сага, трилър, криминална история. Има изключително много любов, драма, изневяра, престъпление“, обяснява режисьорът Мартин Макриев.

Кастът е меко казано много добър. Ще снимаме с колеги, с някои, от които съм работил през годините, а с други – не. Но изключително много уважавам работата им... Старата максима, че ако кастът е добре нареден, 80% от работата е свършена, вече започва да си личи. Реката е един от основните герои в сериала. Като човек, израснал на Дунав, през годините, в които живях в Русе, трябва да кажа, че има особена енергия в тази вода. Привидно тя тече много бавно, гладка е и всичко е спокойно, но има едни подводни течения, които могат да обърнат лодката. Ще поживеем в региона почти половин година. Хората ни посрещнаха много радушно и гостопремно. Това, което мога да разкрия е, че моят герой на няколко пъти почти ще успее да се докосне до това, което си мечтае и иска да направи, но може би всеки път ще се намира нещо, което да осуетява този му блян. Пожелавам енергията, с която започна целият снимачен процес, да се развива все повече и повече!“, разкри актьорът Александър Сано.