Гала призна, че хванала своята първа половинка от студентските си години в изневяра. Разкритието ѝ стана публично достояние пред певицата Маги Джанаварова, която представи в "На кафе" нова песен, посветена на ужасна връзка, в която е понасяла изневери и лъжи, като е вярвала, че всичко ще се оправи.

Джанаварова показа клипа към песента, в който участват известни българки, певици, актриси и други знаменитости, които са преживели подобни моменти в живота си. Във видеото е трябвало да участва и Гала, която първоначално е приела поканата с ентусиазъм, но после се е отказала, защото графикът ѝ не съвпаднал с този на снимките.

Водещата на „На кафе“ обаче предизвика певицата да разкаже за изневярата на гаджето си, като добави и своя подобна история. Една сутрин решила да изненада любимия си и отишла в дома му. Изненадата обаче била за нея, след като там открила друго момиче. Така приключила първата връзка на телевизионерката. В интерес на истината горчивия опит с изневерите продължавал и в настоящия ѝ живот, твърдят осведомени. Дългогодишната ѝ половинка Стефан бил доста похотлив и често кръшкал на любимата си.