Предаването ще се излъчва всеки делничен ден от 18 часа. Точно по същото време в конкурентната bTV се излъчва „Стани богат”, което водеше Ники Кънчев, но сега негово лице е актьорът е Михаил Билалов. „Голямото преследване“ е един от най-успешните в момента телевизионни формати. Това е ново поколение игра, която се излъчва в 19 страни.

„В него няма да бъда сам и в момента търся и каня А-отбора на знаещите в България. Това ще са хора, които ще играят срещу участниците. Аз ще съм в позицията на модератор и ще съм по-скоро от страната на играчите, а тези „преследвачи“ ще се опитат да ги хванат, да ги надиграят и да им вземат парите. Всичко това ще се случва пред очите на зрителите и ще е много интересно. В началото „играчите“ играят за себе си, след което отговарят на въпроси като отбор и в края има едно финално преследване“, коментира Кънчев в студиото на „На фокус с Лора Крумова“.

Няма ограничения за парите, които се печелят – може да са 100 000, 2 000 000 лв. В "Стани богат" обаче както голямата награда, така и сумите, които се печелят по пътя към нея са строго фиксирани.