Певицата изненадващо обяви на феновете си, че планира ударно завръщане. "Мислех си... дали искате нова песен?!", загадъчно попита миньончето на попфолка своите 286 хил. последователи в инстаграм. Изпълнителката на ретро фолкхита "Спомен" получи хиляди комплименти и молби от феновете си да ги зарадва с поне още една песен. 40-годишната заралийка обеща, че съвсем скоро ще пусне нова песен. "Ще се постарая да не се повтаря", написа певицата на молба повече да не се скрива от чалга сцената, на която очевидно много липсва. Преди дни тя качи и снимки от фотосесия, очевидно част от ноия клип към мистериозната песен, с която планира пак да пълни чалготеките.

Молбите на феновете й са да пусне суперхит, с който да покаже, че "Мария е единствена и неповторима". Певицата не издава какво подготвя, но мухата, която пусна, беше достатъчна, за да прикове вниманието към себе си и вече позабравената й музикална дарба. През лятото на 2020 г. Мария шокира почитателите си с новината, че спира окончателно да пее.

Една августовска вечер Мария се включи в социалните мрежи и с насълзени очи призна, че вече няма да приема участия и няма да прави нови песни. От тогава тя направи едно-единствено видео към песента "Давай, разплачи ме". В оригинал баладата се изпълнява от Цветелина Янева, която подарява на бившата си колежка песента. Още тогава се появи слух, че Мария приключва с музиката заради мъж. Тя дълго и упорито криеше, че има нов човек в живота й. След това стана ясно, че дори е сгодена и ще се жени. Така Мария стана г-жа Соколова и се отдаде изцяло на новото си семейство. Е, явно е дошло време най-накрая и за малко музика с парите на новия съпруг. Той е трети поред за миньончето и е много заможен.