Приликите между двете на се изчерпват само с общия мъж, а и с еднаквите дати на раждане. Бившата и настоящата съпруга на Миро Дзвера са се появили на бял свят на 13 януари 1982 г., писа „Уикенд”.Разбира се, Мария тържествувала от факта, че е надвила астралната си близначка, като се смеела с шумния си и простоват кикот, разказват очевидци. Милионерът, който е на път да фалира, изостави блондинката заради Отварачката. След развода съпругата Вая беше обезпечена с апартамент в затворения столичен комплекс „Макси”, където живее с децата им.

„Като гръм от ясно небе й дойде. Семейството им живееше в приказка, изведнъж всичко приключи на мига” – коментираха след раздялата приятелките си Вая, която се надява, че увлечението му към певицата ще отмине до година и той ще разбере каква грешка е направил, напускайки семейството си. Съвпадението на рождените дати обаче е уникално. "Това е страшно съвпадение или съдба. Не само в един ден, но и една и съща година, само часът им на раждане е различен”.

До момента бракът на Мария и Миро Дзвера не минава без сътресения. За 7-месечния си семеен живот са се разделяли цели 4 пъти, което си е доста за младоженци, които през първата година трябва да са още в медения месец на връзката си. Макар че миньончето на фолка се опитва да представи живота им като безоблачен и приказка, близки до двойката споделят, че нещата въобще не изглеждат така.