Двойката е изгубила бебе, преди да се роди дъщеричката им Екатерина. Това е бил изключително труден момент за певицата и актьора, който обаче не ги спрял в желанието им да имат общо дете. Мариана Попова е имала неуспешна бременност, преди да роди дъщеря си Екатерина, която е плод на любовта й с актьора Веселин Плачков. Това признават тя и нейната половинка в предаването „Търси се” на Би Ти Ви.

Кати се роди точно преди 4 години, докато баща й беше участник в шоуто на Нова тв „ВИП Брадър”. По-паметливите зрители вероятно не са забравили, че актьорът излезе от къщата на Големия брат, за да присъства на раждането на бебето, а след това дълго и развълнувано разказваше на съквартирантите си за първите срещи с малката си наследница. Веселин тогава съобщи в социалните мрежи за щастливото събитие с кратко, но красноречиво изречение: „Роди се Екатерина Веселин Плачкова! Дете на любовта!“.

Оказва се обаче, че родителите са били под огромно напрежение, докато посрещнат момиченцето в живота си. Мариана не се чувствала добре по време на бременността. Неуспешният завършек на предишната бременност и притеснението дали този път всичко ще е наред, вероятно е влошил ситуацията още повече. Явно самият организъм на певицата не е предразположен да понася леко това физическо състояние, тъй като имала трудности и при износването на първата си дъщеря – Мария-Магдалена, която е плод на връзката с ресторантьора Ханес Перфлер.

Когато роди голямото си дете, звездата беше на 31 години, а при раждането на Кати вече беше навършила 40. Разликата във възрастта по никакъв начин не се отразила на протичането на двете бременности. И в двата случая певицата се измъчила. „И двете ми бременности бяха много тежки, с голямо неразположение и повръщане“, споделя тя в предаването на Би Ти Ви. Сега обаче е благодарна, че е преминала през тези периоди, благодарение на които се радва на двете си деца. Веселин Плачков, както е известно, също има дъщеря от предишна връзка. Името й е Андреа и Мариана Попова я е приела като собствено дете.