Гласовитата ромска изпълнителка вече извива глас на златен микрофон, похвали се самата тя по време на едно от последните си участия в Студентски град в столицата. Музикалният аксесоар е изключително кичозен, като вероятно за него Софка е броила доста сериозна сума. Фенове цъкаха с език, че може би става въпрос за няколко хиляди лева. Цената не е проблем за Маринова, която е затрупана от участия и прибира солидно количество пари всеки месец.

Преди три години нейната колежка Емилия се изфука с микрофон с блещукащи камъни, който е пълно копие на този на естрадната легенда Васил Найденов. Години наред изпълнителят представя хитовете си с аксесоар за 10 хиляди евро. Певецът не се разделя със своя звуков аксесоар, където и да излезе на сцена. Микрофонът е специален, тъй като целият е с инкрустирани кристали "Сваровски", които блещукат при всяко движение.

Но златната придобивка на Софка е нещо ново, което досега не е виждано в музикалните среди. Страстта на чалга фурията към благородния метал е пословична и Маринова често обича да се накичва със злато толкова много, че шеговито я определят, че грее като кубетата на храм-паметника "Св. Александър Невски". Със златна тиара, златни обици, златен гердан, златна гривна, златен часовник и златен пръстен се появява редовно Софи на участия. Направи и песен "Злато мое", за да е пълна идилията в артистичните й представяния, напомня "България днес".