Стрийт фитнесите са супер място за правене на мускули и много хора предпочитат да ги използват, но някои хейтъри видяха липса на пари в тренировката на Джизъса. Докато Благо просто сподели стори, на което показва сутрешните си занимания, някои негови следовници заподозряха, че бившата футболна звезда няма пари за фитнес карта. Наскоро се появиха информации, че родителите на Полина, новата съпруга на Благой, го издържали. Родни таблоиди твърдят, че тъстовете на Благо имали доходоносен бизнес с месни деликатеси.

Благо не разкрива бизнес делата си, просто защото такива няма, но обича да твърди, че продължава да се занимава с футбол и мечтата му е да си има собствен клуб. През последните години Благой Георгиев на практика бе издържан от русата Златка, но след като плеймейтката му би шута, подаянията секват. Самата Райкова преди няколко дни, провокирана от участието на бившия в телевизия, сподели, че не спяла, за да да работи до изтощение и да плаща училището на децата му от Христина.

Крахът започва след развода му с Есмер Омерова през 2018 г. заради постоянните му забежки. След като мълвата за изневерите му стига до чеченските роднини на Есмер, Благо е принуден буквално на пожар да се изнесе към България. Успява да си вземе единствено два куфара дрехи. До кръвно отмъщение не се стига, но Георгиев е принуден да остави след развода цялото си имущество в Русия на Есмер и сина им.