За първи път този сезон капитаните Алекса и Филип трябваше да изберат свой съюзник, който да играе заедно с тях. Алекса се довери на своята дясна ръка Виктория, а заедно с Филип на Арената излезе Лефтеров. Издръжливостта на Филип и добрата памет на Лефтеров се превърнаха в печеливша комбинация за дуото. Зрителите са категорични, че точно Лефтеров е причина за победата и де чудят защо загубилият Алекса не напусна предаването. Някой от тях са убедени, че сърбинът печели на финала.

"Алекса печели формата.. за това отпадна елиминацията", пише зрител. "Трябваше да има елиминации след битката, но както виждаме всичко е нагласено...Срам за формата ще бъде, ако наистина спечели Алекса както се говори", коментира друг.

Филип беше изправен пред дилема дали да избере предимство за племето, или да вземе награда за себе си. Той реши да защити собствения си интерес и се завърна при Безстрашните с 50 гроша и амулет за таен имунитет. След тежката загуба на Непобедимите те направиха равносметка на слабите звена в битката. Като основен пропуск откроиха грешното разпределение на постовете, а Зорница призна своята вина за забавянето в хвърлянето на диск

Обвиненията между съплеменниците разтърсиха спокойствието в племето и разделиха още повече съществуващите коалиции. Генчо и Георги изпратиха капитанът Алекса и съюзникът му Викория на Арената с желание поне един от тях да не се завърне обратно.