Финалният елемент със закодирани думи силно затрудни и двете момичета, но Мани първа дешифрира правилния израз, което ѝ донесе победата и 100 златни гроша. Зрители обаче са категорични, че тя нямаше да се справи толкова добре без подсказванията на водещия Димо, който актувно се включи в нареждането на пъзела и така гарантира нейната победа. Затова и фенове на Фейгинт обвиниха продуцентите в задкулисие и нагласяване на резултата.

Двете се разделиха по изключително емоционален начин с много сълзи и искрено разочарование. “За съжаление аз изгубих. Много ми е трудно да приема това, но се радвам, че една от нас продължава напред. Тя го заслужава!” - сподели през сълзи Фейгин минути след края на битката. Преминаването по халките над басейна се оказа непосилна задача за младата състезателка по фигурно пързаляне. Фейгин предпочете да изтърпи общо 18 наказателни минути, за да продължи по трасето, но забавянето се оказа фатално за нея.

По-рано след тежкия съвет, страстите в племето на Непобедимите силно се разгорещиха. Алекса обвини Георги, че рискува отношенията си с Фейгин в името на грошовете и личната си безопасност. За да отрече обвиненията и да защити любовта си, Георги пристъпи към сериозна крачка и засвидетелства чувствата си с целувка пред очите на всички. Фейгин избра стратегически своя съюзник, очаквайки елиминацията да бъде двойна. Тя излезе на Арената заедно с един от противниците си в играта - Виктория. Плановете на Мани да избере Лефтеров за свой помощник се провалиха и тя се довери на капитана Филип. Той доказа както своята сила, така и логическото си мислене, с което спечели предимство на Мани за елиминационната битка.