16 претендентки ще излязат на сцената на престижния конкурс за красота Мис България. В оспорвана надпревара за короната на най-красивия конкурс в България, ще вземат участие победителките от регионалните конкурси в страната и ще представят съответно 16 български града.

Kрасавиците ще дефилират в три кръга. Ще ги видим в първи кръг с най-новата колекция на известен моден бранд, във втори кръг ще покажат бански костюми, а във финалния трети кръг ще блестят в специално ушитите за тях официални рокли от колекция на дизайнера Стоян Радичев. Победителката в Мис България 2022 ще получи циркониева усмивка на стойност 30 000 лв. Водещи на конкурса са Боряна Баташова и Атанас Михайлов. В програмата, съпътстваща конкурса, ще се включат Владислав Славов, Цвети Радойчева и народната певица Янка Рупкина.

Журито, по традиция е съставено от модни специалисти, партньори на конкурса, ПР специалисти и представители на медиите, като тази година, към тях ще се присъединят и 6 носителки на титлата Мис България, сред които Наталия Гуркова, Тамара Георгиева, Елена Ангелова и Марина Войкова, която ще предостави и уникални, ръчно изработени тиари за участничките.