Малката Бирма си отиде от множествена склероза, а в последните си години не разпознавал близките си. Въпреки направи консултации с известни лекари от България и чужбина, състоянието му се оказва нелечимо. Според приятелите му проблемите започват в края на 2018 година. Тогава спецпрокуратурата откри доказателства, че семейството на Бирмите стои зад 4-те фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и плевенското село Ясен, разбити няколко месеца по-рано

Малкият Бирма изчезна безследно, като бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Оттогава в публичното пространство не се появява и неговата майка, известна с прякора Лидка Скалата, която преди това бе чест гост на повечето светски партита в София. В публичното пространство Жоро Станоев нашумя с романтичните си връзки, първо с фолкпевицата Преслава, а след това и с колежката й Алисия.

Връзката им с Преслава беше бурна и дълга, но в крайна сметка след множество скандали двамата се разделиха. След това изненадващо Бирмата се събра с Алисия, която бе изоставена от Ники Михайлов. Двамата дори живееха заедно, но с изчезването на Станоев в Дубай връзката им официално приключи, а в публичното пространство дълго се дискутираше ревността на Станоев. Миналата година Алисия създаде песента "Прощавам ти", а феновете разчетоха парчето като знак, че е простила на Георги за проблемите, които ѝ е създал.

Двете певици не са коментирали на този етап смъртта на Бирмата и не са реагирали по никакъв начин и в социалните мрежи.