След като изправи един от най-силните си гласове по време на крос битките в "Гласът" - Донко, който в крайна сметка също се сбогува с участието си, Галена разкри, че когато е трябвало да се раздели за първи път с талантливия младеж и да предпочете друг талант в отбора си, е имала проблеми със съня в продължение на няколко нощи и се е будела непрекъснато от кошмари.

Тогава Донко бе откраднат от Дара и се присъедини към нейния отбор. Участието му в "Гласът на България" обаче приключи снощи, след като Елизабет го победи с емоционалното си и въздействащо изпълнение. Донко спази обещанието си и изпълни блус парче на сцената на предаването, но нямаше шанс, тъй като Елизабет изправи на крака присъстващите с изключително пеене.

В един от най-напрегнатите, непредвидими, емоционални и вълнуващи етапи на музикалната надпревара треньорите играха истинска игра на шах в опит да се надхитрят. Всеки от тях избра сам кой от своите участници да изправи в отделните крос битки. Победителят от всяка битка бе само един, а кой ще бъде той определи публиката в залата. Хората в публиката гласуваха за своя фаворит веднага след всяка крос битка, а това става чрез специално приложение за телефон.