Това признава финалистката в предаването в интервю за списание "Ева". "Когато се случи (около раждането на дъщеря ѝ, бел. ред.), не го приех фатално. Трябваше да мисля за раждането на Леа, всичко с нея да бъде наред. Бях едва на 22, изобщо не бях суетна, не мислех за себе си и „колко е зле“ състоянието ми. Към днешна дата виждам колко много ми се е отразило, но знам, че към онзи момент нямаше какво повече да направя за лечението си, за да не се сблъсквам днес с такива сериозни последствия".

Миналата година Ваня също получи такава пареза, което е толкова минимално като шанс, че клони към невъзможното. Шеговито се наричаме сем. Фациалис. Радвам се, че неговото лечение премина успешно и днес няма и следа от парезата.

Евгения е категорична, че много често е ставала обект на нападки за външността си. "Лицевата ми парализа е била обект на много коментари и критики. Лицето ми невинаги изразява мислите и емоциите ми. Нима има смисъл да отговарям на негативни коментари?! Била съм 47 кг в болница, в тежко състояние. Била съм и 80 кг. Надявам се само скоро у нас да утихне желанието за това отричане, мразене и старание да се нарани някого".

Тя отново говори и за двете си пластични операции. "Никога не съм ги криела. Те са две и са следствие на двете ми прекрасни дечица, родени секцио. Имах диастаза на коремната стена и много останала кожа след двете бременности. Направих си абдоминопластика и след това вазер липосукция. Сега имам страхотен корем!"